Волинські митники найчастіше застосовують статтю 470 Митного Кодексу України у протидії порушенням законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У зоні юрисдикції Волинської митниці ДФС основним видом порушення митного законодавства з боку юридичних та фізичних осіб у 2017 році стало перевищення строків транзитних перевезень транспортних засобів, зазначених у статті 95 Митного Кодексу України. Таке правопорушення характерне для 70 відсотків відкритих справ.

Тож найчастіше у протидії порушенням законодавства волинські митники застосовують ст. 470 Митного Кодексу України, яка передбачає штрафні санкції в розмірі від 1,7 до 8,5 тисяч гривень.

Ще 12% справ стосувалося переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, 8% – переміщення «зеленим коридором» товару, який підлягав обов’язковому письмовому декларуванню.

Загалом за 10 місяців посадовими особами митниці завели 4011 справ про порушення митних правил на суму 70,6 мільйонів, з яких вилучили предметів порушень на 61,3 мільйонів гривень.

Довідково:

Крім того, у 2017 році посадовими особами Волинської митниці ДФС направлено до органів досудового розслідування 63 повідомлення про правопорушення, які містять ознаки злочинів, що караються відповідно до Кримінального Кодексу України.