У п’ятницю, 20 квітня, близько 21.50 на автодорозі Львів-Самбір-Ужгород в селі Торчиновичі, Старосамбірського району сталося смертельне ДТП. Водій автомобіля ВАЗ 2114, 29-річний житель міста Самбір, скоїв наїзд на пішохода, 64-річного мешканця Старосамбірського району, який йшов обабіч дороги. Від отриманих травм чоловік помер на місці події. Винуватцем ДТП виявився п’яний місцевий прокурор, у крові якого виявили 1,2 проміле. Однак наразі він не звільнений з посади.

Читайте також: П'яний прокурор насмерть збив пішохода на Львівщині

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Під час брифінгу з цього питання очільник прокуратури Львівщини Юрій Квятківський розповів, що наразі посадовця не усули від службових зобов’язань. Йому оголошено підозру про скоєний злочин. За 60 метрів від ДТП розташований пішохідний перехід, тому винуватець ДТП повинен був зменшити швидкість. Підозрюваний перебуває у Самбірській лікарні, оскільки травмував руку. Зазначається, що потерпілий опісля удару пробив лобове скло і влетів у салон. Через сотню метрів такої їзди водій зупинив автомобіль.

Прокуратура вимагатиме для винуватця ДТП запобіжного заходу у вигляді цілодобового арешту допоки не з’ясуються всі обставини справи.

"Водієві оголошено підозру за статтею 286 частини 2 Кримінального кодексу України. Клопотання про обрання міри запобіжного заходу скеровано до Галицького суду. Підозру про скоєння кримінального правопорушення оголосили сьогодні зранку. Ми звернулися до суду про обрання міри запобіжного заходу і відсторонення від посади. Вимагаємо цілодобовий домашній арешт", – сказав Юрій Квятківський.

За кермом автомобіля перебував прокурор Мостиського відділу Городоцької місцевої прокуратури, однак імені поки не розголошують. У машині також перебував інший прокурор, його друг. У кулуарах кажуть, що вони обоє поверталися після якогось святкування. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter