Скандальний інцидент трапився у місті Сергіїв Посад Московської області РФ. Там у найбільшому російському монастирі ігумен накинувся з ножем на диякона.

Читайте також: У РПЦ закликали вмирати, аби повернути Росії українські землі

Цей випадок підтвердила прес-служба Троїце-Сергієвої лаври. У її повідомленні зазначається, що все сталося 22 травня о 21:00 годині за місцевим часом. "На території Троїце-Сергієвої лаври ігумен Севастіан (Запольний), перебуваючи в стані сильного алкогольного сп'яніння, будучи у нестямі, напав з ножем на ієродиякона Полікарпа (Сидорова), завдавши йому ножем кілька поранень", – повідомили в монастирі, передає ТСН.

Постраждалого госпіталізували до районної лікарні. Наразі життю монаха загрози немає. "Винуватець події був затриманий у лаврі співробітниками правоохоронних органів. Стосовно нього порушено кримінальну справу. Причиною конфлікту, що призвів до настільки сумних наслідків, став неадекватний стан отця Севастіана внаслідок надмірного вживання алкоголю", – зазначають у лаврі.

Читайте також: РПЦ в Україні подала до суду через перейменування

У РПЦ вже відреагували на скандал і рішенням патріарха Кирила виключили ігумена Севастіана з числа братії, а також позбавили священного сану та права носіння чернечого одягу. Як зазначено в коментарі до події Telegram-каналу "Церквач", "кирилівська бюрократія в РПЦ добре засвоїла стиль коментарів типу "вони вийшли від нас, але не були наші" (1 Ін. 2:19), забувши при цьому про церковні канони, за якими двічі за один злочин карати неможна. Буквально за добу п'яницю-ігумена позбавили і сану, і чернецтва. У лаврі стало одним алкоголіком менше, і суду тепер буде простіше винести вирок". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook