Петиція з вимогою легалізувати в Україні використання каннабісу в медичних і наукових цілях набрала 25 тисяч підписів на сайті Верховної ради.

Читайте також: Українець намагався провезти наркотики через "Ягодин"

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт ВРУ.

Автори петиції вимагають законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з конопель при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гентінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та інших.

Читайте також: Наркобарон засіяв коноплею горище багатоповерхівки у Києві (відео)

Нардепів закликають шляхом зміни законодавства створити належні умови для повноцінного застосування марихуани в медичній та науковій діяльності, в тому числі з метою розробки, клінічних досліджень, державної реєстрації дієвих лікарських засобів або протоколів лікування, які передбачають використання продуктів з вмістом канабіноїдів.

Також депутатів закликають дозволити хворим купувати, зберігати і перевозити продукти з вмістом канабіноїдів з метою застосування в медичних цілях і без мети збуту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook