До приміщення телеканалу "Аверс" викликали поліцію, бо журналісти відмовилися видаляти з ютубу сюжет. До редакції завітав фігурант сюжету, в якому журналісти розповіли про особливості торгівлі секондхендом в Україні. Чоловік, озброївшись айфоном засів в одному з кабінетів і погрожував редакції, що заночує на телеканалі, якщо не виконають його вимоги. Така акція протесту тривала з 14.30 й майже до 21 години. Протестант і погрожував, і задобрював, і навіть пропонував матеріальні блага, якщо журналісти виконають його вимогу. А коли зрозумів, що нічого не буде викликав поліцію.

Читайте також: На Волині "банда бариг" спустошує секонд-хенди

Це пастори протестнської церкви – Роман та Ігор Скоць. До редакції прийшло лише двоє братів, а їх аж 10. Частина з них живе в Америці, а інша – в Україні. Ті, що за океаном займаються благодійництвом. Просять в української діаспори допомогти бідним братам українцям. А тим часом в Україні родина Скоців має магазини з секондхендом. Один в Камінь-Каширську, а інший в Київській області. Про волинський магазин зробили репортаж журналісти "Аверсу".

Пасторам не сподобався матеріал, тому вони прийшли з вимогою видалити відео з ютубу. Служителі Бога навідріз відмовилися підтвердити свою непричетність до сумнівного бізнесу та спростувати інформацію, документами в ефірі телеканалу, а вимагали лише повидаляти матеріали з соціальних мереж. За це обіцяли квитки до Америки, щоб журналісти могли поспілкуватися не лише з волинськими братами Скоць, а й американськими. Коли метод задобрювання не подіяв, пастор вдався до шантажу та погроз, пообіцявши кримінальну справу.

Роман Скоць приїхав на "Аверс" аж з Київщини. Чоловік погрожував заночувати на телеканалі, якщо його вимогу не виконають. А коли у відповідь почув остаточне ні – викликав поліцію, щоб вони змусили журналістів видалити з інтернету відео.

Приїхавши, правоохоронці спочатку взагалі не зрозуміли чого від них хоче Роман Скоць.

Читайте також: Україна посіла третє місце у світі за обсягами імпорту секонд-хенду

Роман Скоць таки передумав ночувати на телеканалі і вирішив переміститися зі своїми претензіями до міського відділку поліції. Тож його аргументи вислуховували правоохоронці. А ми відзначимо, що законодавством не передбачено знищення інформаційного продукту. Заявник може звернутися до телеканалу чи суду з вимогою спростувати відомості, якщо доведе, що вони недостовірні. Проте спростовувати інформацію в ефірі телеканалу Роман Скотць не хоче, а хоче, щоб вона зникла.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook