Влітку 2015 з появою патрульної поліції довіра громадян до нових поліцейських зашкалювала і люди вірили в успіх реформи. Однак через 2,5 роки ця довіра значно впала.

Читайте також:У Луцьку нові патрульні склали присягу

Про це свідчать дані соцопитування Демініціативи, повідомляє Новое время.

Згідно з результатами дослідження, в 2017 році довіру до патрульних відчували 34,6% українців, а недовіру — 53,5%. Роком раніше ці цифри були помітно кращими: частка українців, готових покластися на патрульних, становила 45,8% при 40,7% "недовірливих".

“Порядку на дорогах стало менше, а злочинність зростає. Все це і обвалило рейтинги (патрульних). І ця тенденція лише посилиться", - коментує дані соціолог Ірина Бекешкіна.

Як повідомляє видання, самі патрульні теж вказують на недосконалість правоохоронного органу. За словами діючих і колишніх поліцейських, вони не мають достатніх важелів впливу на ситуацію, закон повною мірою їх не захищає, а начальство охочіше штрафує, ніж заохочує.

Згідно з даними Нацполіції, за 2017 рік патрульні склали 1,1 мільйонів протоколів на різних порушників порядку і закону. Однак не всі порушники були покарані.

Читайте також: Волинські поліцейські запрошують вступати до їх лав

Патрульні кілька разів затримували п'яних співробітників СБУ, які керували автомобілями, розповідає колишня поліцейська. І кожен раз закон був безсилий - від керівництва спецслужби на адресу поліції незмінно надходив документ, який пояснював: співробітники нібито перебували на завданні і повинні були бути п'яними.
Екс-голова Нацполіції, за якої і з'явилася патрульна поліція, Хатія Деканоїдзе пояснює, що проблема полягає не в поганій роботі конкретно патрульних, а всієї системи МВС в цілому.
“Я завжди говорила - однієї патрульної реформи мало, потрібно змінювати всю систему МВС. Як ми бачимо - нічого принципово не змінилося", - заявила Деканоїдзе.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter