Як виживає старше покоління подекуди на менше, ніж за 50 доларів в місяць та чи залишається їм на що купувати їжу після сплати усіх комунальних платежів.

Читайте також: В Україні вдосконалили систему надання соцпослуг: що зміниться

Питання пенсій та комунальних платежів завжди стояли гостро для українців, особливо для старшого покоління. Щороку виживати на мізерну пенсію стає дедалі важче, скаржаться пенсіонери. Особливо, коли розмір місячного платежу за комунальні послуги сягає, а то й перевищує розмір пенсійного забезпечення, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

В середньому пенсійний стаж у літніх людей – від 20 років. Проте на розмір пенсії це не впливає.

Працюючи 30, 40 а то й навіть 50 років,  більше , ніж 3 тисячі гривень пенсії, люди, схоже не заробили. І зовсім неважливо, ким ти працював: вчитель, бухгалтер, викладач чи водій – в питанні пенсійного забезпечення уряд всіх урівняв. Так і виходить, що на прожиття у пенсіонерів залишаються копійки, на які треба ще купити їжу, одяг та ліки. Люди кажуть, таку ситуацію можна назвати не інакше як геноцид.

Читайте також: Луцьким пенсіонерам ледве вистачає грошей на комунальні послуги

Зауважують, що навіть пенсіонери не звільнені від сплати податків. Зокрема, усі українці платять ПДВ – Податок на додану вартість  – це непрямий податок, який входить в ціну товарів (робіт, послуг) та сплачується покупцем. Та Президент, партія якого має більшість у Верховній раді замість того, аби використати кошти з податків на достойні пенсії та старшого покоління, яке більшу половину життя важко працювало, влаштовує "Томос-тури" по всій Україні, витрачаючи на це десятки мільйонів гривень. І гаранта абсолютно не хвилює, що це не входить до його повноважень.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter