Очільник Локачинської райдержадміністрації, якого нещодавно призначили на посаду – ексрегіонал, лідер районного виборчого штабу партії "Опозиційний блок "За життя" на минулих президентських виборах, єдиним джерелом доходу котрого є пенсія.

Читайте також: Скандальний ексрегіонал може стати заступником голови РДА на Волині

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про призначення головою Локачинської районної державної адміністрації Василя Бакуна.

Відповідно до декларації новопризначеного очільника райдержадміністрації, Василь Бакун – пенсіонер (раніше працював у державній виконавчій службі). Одружений. Відомості про дітей відсутні, пише ІА Волинські Новини.

Василь Бакун – власник житлового будинку (площею 96,1 кв. м) та двох земельних ділянок (площами 21 165 кв. м та 1600 кв. м) у селі Старий Загорів Локачинського району Волинської області.

Право власності на будинок держслужбовець набув наприкінці 2012 року, а на землю – восени 2017 року.

Читайте також: Президент призначив двох голів РДА на Волині

Минулорічний дохід Василя Бакуна склала лише пенсія – 57 604 грн.

Натомість дохід дружини Ольги сягнув 72 422 грн: 66 422 грн – заробітна плата за основним місцем роботи у відділі освіти, молоді та спорту Локачинської райдержадміністрації та 6000 грн – дохід від надання майна в оренду.

Відомості про наявність у подружжя готівки в декларації відстутні.

Відзначимо, що у кінці 2016 року Василь Бакун брав участь у конкурсі на зайняття вакантної посади керівника служби у справах дітей, однак під час тестування набрав нуль балів і не був допущений до участі в наступному етапі конкурсу.

Зауважимо, що на початку лютого цього року в Локачах відбулося народне віче з метою недопущення Василя Бакуна на посаду голови райдержадміністрації. Збори організували Локачинське відділення Спілки ветеранів російсько-української війни та Локачинська районна організація ВО "Свобода".

Читайте також: Голову Луцької РДА звільнили з посади

"Ми, представники національно-патріотичних сил Локачинського району, обурені попереднім узгодженням керівництвом Волинської обласної державної адміністрації щодо призначення на посаду голови Локачинської райдержадміністрації Бакуна Василя Івановича, який за час своєї участі у громадсько-політичному житті району запам’ятався антиукраїнськими поглядами, зневажливим відношенням до воїнів АТО. Майже з усіх посад, які займав цей "діяч", пішов зі скандалами, неодноразово порушував законодавство України, за що притягався до різних видів відповідальності України. Ми однозначно не підтримуємо кандидатуру Бакуна Василя Івановича, а тому, у разі його призначення, проводитимемо акції громадського спротиву", – наголошували активісти у своєму зверненні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook