В Офісі Президента розпочалися співбесіди з кандидатами на посади міністрів та віцепрем’єрів, які мають увійти в уряд. Усіх потенційних міністрів ретельно перевіряють.

Читайте також: Що вдалося зробити уряду Гончарука за 5 місяців

Перша велика співбесіда відбулася в суботу, 1 лютого, на Банковій, повідомляє "Українська правда" із посиланням свої джерела.

Із потенційними кандидатами розмовляли президент Володимир Зеленський, його перший помічник Сергій Шефір, помічник Андрій Єрмак та прем’єр Олексій Гончарук.

Видання повідомляє, що у Зеленського розглядають можливість розділення двох чинних міністерств:

  • з Мінекономіки можуть виокремити міністерство агропромислового комплексу,

  • з Міністерства культури, молоді і спорту виділити в окрему структуру Міністерство спорту.

Глава держави також має запитання до кількох міністрів, зокрема – міністра окупованих територій. Тому існує можливість їхньої заміни або посилення за рахунок профільних віцепрем’єрів.

ВажливоВерховна Рада 4 лютого має проголосувати за звільнення міністра розвитку громад і територій Альони Бабак та призначення замість неї Дениса Шмигаля у статусі віцепрем’єра-міністра.

Читайте також: "Конкурентна, але справедлива": Гончарук зробив заяву щодо заробітної плати чиновників

Окрім того, видання зазначає, що питання оновлення уряду буде вирішуватись впродовж найближчого тижня-двох. Планується велике перезавантаження – призначатимуть нових заступників та радників.

Що відомо про перестановки у Кабінеті міністрів

  • Ймовірні кадрові заміни і навіть великі відставки анонсували анонімні телеграм-канали та журналісти із посиланням на власні джерела. Однак точних імен міністрів, яким загрожує звільнення, не називали.

  • Водночас керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія також зазначав, що "Кабінет Міністрів можуть покинути 2-3 міністри З Кабміну міну можуть звільнитись 2-3 міністри, – Арахамія у межах запланованої після Нового року ротації членів уряду".

  • Міністерка Альона Бабак вже звільнилася з уряду за власним бажанням. До звільнення посадовиця наголошувала, що її хочуть дискредитувати представники олігархів, які пов'язані зі сферою будівництва.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook