Перша в Україні сучасна інтерактивна Wiki-бібліотека відкрилася у Львові.

Читайте також: У Луцьку відкриється унікальна інтерактивна бібліотека: що пропонує новий заклад

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради, повідомляє Знай.ua

Від сьогодні всі діти та дорослі можуть не лише почитати цікаві книжки, а й навчитися писати чи редагувати статті у Вікіпедії – загальнодоступній вільній багатомовній онлайн-енциклопедії.

Надсучасна медіатека Wiki поєднує в собі комфортний простір розміром 175 м² для читання, обговорень, надихаючих лекцій і зустрічей. Сюди можуть приходити як діти, так і дорослі. Концепція Wiki-бібліотеки інспірована ідеями Вікіпедії щодо відкритого простору для всіх, де кожен може стати активним учасником його творення.

Читайте також: Українські школи отримають безкоштовні електронні підручники

Також медіатека Wiki буде неофіційним "штабом" вікіпедистів Львова. Саме тут вони планують регулярно зустрічатися для дискусій на актуальні теми з розвитку енциклопедії українською мовою.

"Це тільки перший крок великого комплексу Lviv Open Lab. Це найбільша медіатека тут, де будуть збиратись дослідники Вікіпедії. Вона зроблена за прикладом таких найсучасніших медіатек, які відкриваються в світі", – вважають у Львівській міській раді.

Wiki-бібліотека запрацювала згідно програми "Львів 2020". Місцеві чиновники хочуть, аби в кожному районі міста була сучасна медіатека.

Читайте також: Волинській бібліотеці для дітей надали пільги на оренду приміщення

"Щоб бібліотека стала не лише книгозбірнею, а місцем зустрічей, активного відпочинку та своєрідною коворкінг-зоною", – йдеться у повідомленні органу місцевої влади.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook