Сьогодні, 20 березня, Шевченківським районним судом міста Києва була розглянута справа за порушення правил щодо карантину людей.

Читайте також: До України приїхали два потяги з українцями з Польщі (фото, відео)

Про це повідомляє прес-служба Шевченківського районного суду міста Києва.

Так, судом було встановлено, що жителька міста Києва здійснювала продаж продуктів харчування з рук у невстановленому місці чим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину.

За результатами розгляду справи, особу було визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 443 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративний штраф у розмірі 17 тис. грн.

Читайте також: Лікарка інфекціоністка розповіла скільки триватиме пандемія коронавірусу, яка справжня кількість хворих та як з цим боротися

При цьому суд повідомив, що накладений розмір адміністративного штрафу у справі про порушення правил щодо карантину людей є мінімальним згідно законодавства. Крім цього, Шевченківський районний суд міста Києва притягнув до відповідальності особу, яка не відноситься до соціально незахищеної верстви населення, не є особою похилого віку та здійснювала торгівлю фруктами та овочами в значній кількості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook