Під час пожежі, яка трапилася 11 вересня на проспекті Молоді в Луцьку, постраждав зокрема 12-річний хлопчик. Дитина всіляко намагалася допомогти врятуватися молодшому братику та бабусі-інваліду.

Читайте також: На Волині від удару блискавки зайнялася пожежа

Про це у соціальній мережі Facebook написала речниця управління патрульної поліції Волинської області Ольга Бузулук, пише ВолиньPost.

"Сьогодні герой мого дня – цей 12-річний хлопчик Ілля. Він та його 9-річний братик і їхня бабуся 54 років (інвалід ІІ групи) потерпіли сьогодні в пожежі, яка трапилась на Молоді. Мене вразило те, що почула на місці події: хлопець сам викликав рятувальників за номером "101", він всіляко допомагав бабусі і братові визволитись з задимленої квартири, намочував ганчірки, прикладав до тіла. На щастя, пожежники прибули швидко і визволили всіх з вогняної пастки, адже люди вже хотіли стрибати з балкона 3 поверху", − розповіла Бузулук.

Чому загорілось – з’ясовує слідчо-оперативна група.

"Для мене цей хлопчик – герой цього року серед дітей, справжній і мужній. Я бачила його у швидкій допомозі: він ледве дихав (опіки верхніх дихальних шляхів), але в очах був блиск і таке щось героїчне, він був радий, що вижив сам і допоміг вижити рідним. Я не побачила в його дитячих очах ні каплі страху чи відчаю! Впевнена, що вчинок цього школяра буде гідно відзначений на високому рівні і стане прикладом для інших", − йдеться в дописі.

Читайте також: На Волині через сильні опіки помер чоловік

Ольга Бузулук додала: "Наразі ж спілкувалась з мамою хлопців і думаю, що цій сім’ї необхідно допомогти. По-перше, на лікування. По-друге, на відновлення житла. Була на тому місці, все обгоріло, видовище реально страшне".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter