Зірка "Брестської фортеці" Вероніка Никонова не змогла перейти гірську річку і загинула під час відпочинку на Алясці. Зараз друзі і колеги збирають гроші, щоб допомогти матері актриси дістатися до США і забрати тіло дочки, пише Starhit.

Читайте також: До кінця життя він був прикутий до інвалідного крісла: помер відомий радянський актор (фото)

Військовий художній фільм "Брестська фортеця" вийшов на екрани в 2010 році. Одну з головних ролей у картині Олександра Котта зіграла Вероніка Никонова, якій на той момент було шістнадцять років.

Вероніка Никонова народилася 19 грудня 1994 року. Закінчивши театральну школу, вибрала кар’єру режисера і поїхала вчитися в Нью-Йорк. 26 липня вона загинула на Алясці.

В північний штат США Вероніка відправилася у весільну подорож. Вона планувала відвідати відразу кілька природних пам’яток, але під час переходу гірської річки Текланіка з нею стався нещасний випадок. Чоловік Петро Маркелов намагався допомогти Никоновій, але не зміг її врятувати. За словами обранця Вероніки, перехід через річку виявився занадто складним і небезпечним.

"Я відчув, що дуже втомився. Мені було страшно. Я розумів, що якщо я так втомився, то Ніці буде ще складніше. Я кілька разів прокричав їй, щоб зняла штани, щоб зменшити опір. Не наполіг", – розповів Петро.

Читайте також: Кинули важко хвору: пішла з життя відома актриса радянських фільмів (фото)

Петро усіма силами намагався врятувати свою кохану, але стихія виявилася сильнішою. "Близько 20 хвилин я повторював процедуру: робив масаж серця, потім вдихав повітря в легені. У неї було все в воді. Вода була всередині. Ноги й руки були холодні, але я продовжував робити в надії, що спрацює", – з жахом згадує Маркелов.

За словами матері дівчини, Ніку кремують в Америці, але вона хоче побачити дочку в останній раз. На даний момент друзі і родичі збирають кошти на квиток до США для скорботної матері.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook