Всього декілька тижнів залишився до 1 вересня, коли школи відкриють свої двері для першокласників, тож  батькам залишилося зовсім небагато часу для підготовки всього необхідного для майбутніх учнів.

Читайте також: Гриневич пояснила, що тепер одягати до школи після відміни форми

Про те, у скільки обійдеться зібрати дитину до першого класу, інформує "Сегодня".

На кожен день

Цьогоріч шкільний гардероб для хлопчика обійдеться трохи дорожче, ніж для дівчинки. Шкільна форма для хлопчака обійдеться   в середньому 1930 грн. Так, звичайна сорочка для хлопчика буде коштувати від 90 грн до  780 грн, краватка – 100 грн, а костюм  – близько 700 грн. Чорні джинси можна придбати за 330 грн, а туфлі зі штучної шкіри можна купити за 600 грн (вартість шкіряних удвічі-втричі  вища).

Дівчинку одягнути до 1 вересня можна за  1710 грн.  Блузку з мереживним коміром можна придбати за 250 грн, чорну  спідницю в складку – за 270 грн, жакет з синтетики – 350 грн, а чорні джинси – за 300 грн. Туфлі зі шкірозамінника для першокласників коштують від 500 грн. І традиційні два білих банти можна купити по 20 грн за штуку.

Спорт і канцелярія

Спортивний костюм цьогоріч обійдеться в 400 грн, і ще стільки ж  коштуватимуть кросівки.

Читайте також: Стали відомі причини, через які дітей можуть не допустити на навчання (відео)

Найбільше доведеться витратити на канцтовари і шкільне приладда. Так,  простенькі 12-листові зошити продають по 1 грн за штуку або за 4-7 грн вже з красивою різнокольоровою обкладинкою. Щоденники коштують від 10 до 70 грн,  альбом для малювання –  від 8 до 40 грн в залежності від кількості листів і способу кріплення сторінок. За пенал з м’якої тканини доведеться викласти 70 грн, а той всі  150 грн за якісний каркасний. Ручки коштуватимуть близько 7 грн за штуку, гумки – 3-15 грн., лінійка – 11-23 грн. А ось набір кольорових олівців обійдеться в 9-45 грн. Не обійтися без рюкзака: найпростіший буде коштувати 350 грн, а ортопедичний з непромокаючої тканини – 1000 грн.

Як заощадити

Якщо звернути увагу на речі, що були у користуванні, можна дещо заощадити. На сервісах онлайн-оголошень батьки продають одяг гарної якості, з якого просто  виросли діти. Наприклад, блузку для дівчинки тут можна придбати всього за 50 грн, а джинси для хлопчика – за 100 грн.

Читайте також: 10 щеплень, без яких можуть не пустити до школи, – Супрун

У вишиванці на День знань 

Традиційно українці наряджають першокласників до Дня знань у вишиванки. Тренд обіцяє залишитися і в цьому році, адже попит на дитячий національний одяг, як і раніше,  високий. Так недорога  синтетична сорочка з машинною вишивкою обійдеться батькам приблизно в 150-290 грн, бавовняна коштуватиме дорожче   – 530-700 грн за одну сорочку.

А ось лляна сорочка з ручною вишивкою може коштувати дуже дорого:   за таку річ просять близько 2500-3000 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook