У Дніпрі відкрито купляють голоси виборців прямо в приміщенні міської ради. Організатором, за попередніми даними, є міський голова Борис Філатов. З "барського плеча" він видає пенсіонерам так звану соціальну допомогу в розмірі 1000 грн на особу.

Читайте також: Кожному по тисячі: як Порошенко використовує адмінресурс

Втім, для того, щоб отримати одноразову "допомогу", людина спершу має залишити свої персональні дані, зокрема паспортні та ідентифікаційний код. Потім пенсіонерам проводять коротку агітацію і тим, хто погоджується віддати голос за "правильного" кандидата, вже видають 1000 грн.

Така сама ситуація і в районних радах Дніпра.

Містяни обурені тим, що Борис Філатов вирішив роздати "соціальну допомогу" саме перед виборами, адже пенсіонери живуть у важкій фінансовій ситуації вже кілька останніх років.

Читайте також: "Під прикриттям": журналісти викрили мережу агітаторів Порошенка, влаштувавшись до них на роботу (відео)

Мешканці Дніпра переконані, що у такий спосіб чинний президент Петро Порошенко хоче купити голоси малозабезпечених верств населення і саме завдяки такому підкупу гарантувати собі другий термін на посаді. Містяни закликають висвітлювати факти підкупу виборців і не продавати свій голос.

Раніше повідомлялось, що подібні бонуси саме у розмірі 1000 грн пропонують агітатори Петра Порошенка в усіх регіонах України.

Нагадаємо, що міський голова Дніпра Борис Філатов раніше був одним з лідерів партії УКРОП. Однак згодом він розсварився з товаришами по політсилі і робив кроки для вступу до президентської "БПП "Солідарність". Додамо, що мер Дніпра також виступив на форумі Петра Порошенка з підтримкою чинного "гаранта".

Відео можна переглянути ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook