У Луцькому міськрайонному суді відбулося чергове слухання у справі вбивства 24-річного лучанина Павла Попова, якого зарізали на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку 11 серпня 2017 року. Убили через те, що він зробив зауваження трьом п’яним чоловікам і жінці, аби вони не йшли по дорозі.

Читайте також: У селі на Волині потонув рибалка

Про це повідомляє "Суспільне. Волинь".

Нагадаємо, 11 серпня 2017 року у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого троє чоловіків завдали ножових поранень 24-річному лучанину Павлу Попову. Хлопець помер у лікарні. Згодом виявилось, що нападниками були тричі раніше засуджений 43-річний уродженець села Цегів Горохівського району Олександр Гетьман та його молодші знайомі Дмитро Зуболь і Дмитро Косов.

Чоловіки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почали бити перехожого, який зробив зауваження щодо їхньої поведінки. Під час побиття один із них завдав Павлу Попову удар ножем у спину, який став причиною смерті постраждалого. Спочатку провину взяв на себе Олександр Гетьман.

Тепер він стверджує, що вбивство скоїв його товариш по чарці.

"Даний злочин скоював не я. Один з присутніх в залі Зуболь Дмитро", – заявив на суді Гетьман.

Інший учасник тих подій Дмитро Косов журналістам прокоментував: "Я, чесно, сказать, не знаю. Викликали того ж експерта. Він і буде розказувать, що як і з якої сторони. Коли я от, то Саня був з правої сторони, Дімон – з лівої".

Дмитро Косов також розповів, що було перед трагедією. Компанія святкувала. З ними була жінка Олена Парфенюк

Розповідає Дмитро Косов: "Лєна от приїхала. Сказала, що в неї день народження, плюс сказала ще, що вагітна. То єсть я Саню паздравив, Лєну ще, єстєствєнно, паздравив. Ну, випили літрушку…" – згадує Дмитро Косов.

Олена Парфенюк була свідком. За час розгляду цієї справи жінка померла.

Дмитро Косов провини своєї не визнає: "Я йому зразу сказав: "Помовч". Парєнь зразу почав до нас пригати. І зара із-за нього сидіти…"

Дмитро Косов, як і Дмитро Зуболь, можусть сісти від двох до 5 років. Їх звинувачують у хуліганстві, Олександра Гетьмана – у вбивстві. 

Головуючий суддя Андрій Олексюк задовольнив клопотання прокурора для усіх трьох підозрюваних: Гетьману – тримання під вартою протягом 60 днів, Зуболю і Косову – особисте зобов’язання.

Читайте також: Повідомили причину трагічної загибелі оператора котельні у місті на Волині

Наступне судове засідання призначене на 25 березня.

Мати загиблого Олена Попова каже, що родина чекає справедливого вироку суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook