Одному з підприємців влаштували 7-денний митний огляд, але в результаті не виявили жодних порушень.

Читайте також: Волинського митника, який розповів про контрабанду, хочуть звільнити

Підприємці підозрюють співробітників Волинської митниці в недобросовісній роботі. Так, нібито, час від часу митники влаштовують занадто "ретельні перевірки" транспортних засобів, які затягуються на кілька днів. У підсумку, ніяких порушень знайти не вдається, а імпортери несуть фінансові збитки через терміни доставки вантажів, передає Коментарии.ua.

Як приклад можна навести випадок, який нібито стався 3 травня. На п/п "Ягодин" Волинської митниці заїхав  транспортний засіб з держномером  АМ6764ВК/АМ8678ХХ, завантажений інструментами імпортера ТОВ "Олімпія ТК" (41565283).

Була оформлена декларація UA100150/2018/422076, в якій були відображені всі відомості про кількісно-вартісні характеристики переміщуваного через митний кордон вантажу.

Імпортер вважав, що швидко пройде всі митні процедури, і товар прийде за призначенням в найкоротші терміни, але цього не сталося.

Відзначається, що причиною тому стала "незговірливість" підприємця, який нібито не хотів домовлятися з митниками про швидке проходження всіх процедур. Отримавши категоричну відмову, так як суб'єкт з "білих" (підприємець, який здійснює переміщення вантажів через митний кордон України, без застосування будь-яких схем ухилення від сплати митних платежів у повному обсязі, – ред.), Митник ініціював проведення митного огляду.

Читайте також: Волинський митник розповів про тотальну корупцію в українській митниці

Огляд вантажу "Інструменти" тривав сім днів, з 03.05.18 по 10.05.18, в результаті якого був частково зіпсований імпортований товар. Цей нібито безпідставний митний огляд приніс тільки фінансові збитки імпортеру, які митники, як відомо, платити не будуть.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter