Підприємці Центрального ринку у Луцьку ще 15 грудня 2019 року отримали звернення і попередження про перенесення ринку. Про це на своїй сторінці у Facebook нагадав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: Що думають лучани про перенесення Старого ринку

"Керівники "Нового" ринку дали рік пільгового часу для власників торгових точок, аби ті переїздили і укладали угоди. Цей пільговий період мав діяти до першого лютого і приблизно до цієї дати сесія Луцької міської ради і готувала проєкт рішення. Більш того, депутати різних політичних сил постійно виявляли одностайність у питанні перенесення ринку і більшістю голосів завжди підтримують це рішення. Зауважу, йдеться саме про ту частину ринку, яка знаходиться біля парку – більше пів гектара, а також орендована земельна ділянка в іншого підприємця, який уже почав перевозити торгові точки на "Новий" ринок. Як відомо, частина підприємців уже переїхали і уклали угоди із керівництвом "Нового" ринку, – йдеться у дописі.

Читайте також: Підприємці Старого ринку просять муніципалів допомогти їм із переїздом (фото)

За словами Григорія Недопада, кроки для перенесення "Старого" ринку робилися ще за часів нині покійного мера Луцька, а зараз цей процес необхідно довести до логічного завершення. Адже частина підприємців уже працюють на нових торгових місцях і не створюють конфліктів чи провокацій в центрі Луцька. Слова підприємців про те, що, мовляв, закупили товар і треба його розпродати, насправді носять маніпулятивний характер, оскільки товар вони закупляють постійно і подібні аргументи озвучували ще до Нового року.

"Луцька міська рада працюватиме, щоб поліпшити доїзд до "Нового" ринку і створити умови для його якісного функціонування. Вже зараз там курсує маршрутне таксі №12 і тролейбуси №1 і №2. Із посиленням роботи ринку до нього курсуватиме також маршрутка №9", – зазначає Григорій Недопад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook