Після відновлення транспорту в Україні, у зв'язку із послабленням карантину 22 травня, приватні перевізники, зокрема, власники маршрутних таксі можуть підвищити тарифи на проїзд.

Читайте також: Як працюватимуть дитсадки, готелі і транспорт після 22 травня: рекомендації МОЗ

Вони можуть спробувати ввести такі зміни, пояснюючи їх вимогою зменшити кількість пасажирів в одному транспорті. Про це зазначив екзаступник міністра інфраструктури Олександр Кава, пише 24 канал.

Що стосується муніципального транспорту – Кава переконаний, що тарифи залишаться такими, як і були раніше, а працівники комунальних підприємств докладуть зусиль для того, щоб контролювати наповнюваність. 

"Що стосується приватних перевізників – тариф не регулюється декілька років, і в принципі така дія буде цілком законна. Що стосується муніципального транспорту – тарифи є регульованим, і самовільно комунальні підприємтсва їх підвищувати не можуть", – підкреслив Кава.

Окрім того, він додав, що у приватних маршрутках проконтролювати кількість пасажирів і дотримання дистанції буде нереально.

Читайте також: Коли відновлять польоти в Україні

"Міським владам варто було б докласти зусиль для збільшення кількості муніципального транспорту, щоб всі люди могли доїхати... Можна збільшити кількість автобусів, тролейбусів, трамваїв на маршрутах. В принципі, в Києві є резерв, щоб на 10 – 15% збільшити випуски рухомого складу. На жаль, в попередні роки міська влада навпаки на користь маршруткам зменшувала кількість транспорту великої місткості", – зазначив ексзаступник міністра.

Він наголосив, що маршрутки – це рудимент 90-х, який залишився на українських вулицях. За його словами, у системі міських перевезень європейських країн такого виду транспорту немає, маршуртки – ознака африканської моделі або країн Далекого Сходу.

Нагадаємо, після 22 травня карантин в Україні через коронавірус, незважаючи на вже розпочате пом'якшення обмежень, буде продовжений.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook