В рамках операції "Спирт", яка розпочалася 1 лютого поточного року, податкова міліцією Волині виявили два факти незаконного зберігання та реалізації товарів акцизної групи.

Читайте також: На Волині "бізнесмен" зберігав у гаражі та продавав фальсифікований алкоголь

Про це повідомляє ДФС у Волинській області.

Відтак, в одному з гаражних кооперативів міста Луцька правоохоронці виявили склад фальсифікованого алкоголю під виглядом відомих торгових марок вітчизняного виробництва. В гаражі зберігалось 300 літрів спирту, понад 300 пляшок горілки та коньяку маркованих марками акцизного податку з явними ознаками підробки. Крім того, виявили понад 900 пачок цигарок без марок акцизного податку встановленого зразка. За наявною інформацією вказану партію алкоголю, спирту та тютюнових виробів правопорушник планував реалізовувати в торгівельних та розважальних закладах міста Луцька та області.

Поруч з цим, в одному з сіл Локачинського району виявлено магазин, де здійснювали реалізацію підакцизу без жодних дозвільних документів, всупереч Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напої, тютюнових виробів та пального".

За попередніми підрахунками, загальна сума вилучених товарів акцизної групи становить 200 тисяч гривень.

Читайте також: Біля Луцька п'яний молодий водій тицяв поліцейським хабар (фото)

Відносно правопорушників склали адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 177-2 КУпАП (виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів).

В ГУ ДФС у Волинській області попереджають, що триває проведення операції "Спирт", а тому наголошують на дотриманні вимог законодавства щодо обігу підакцизних товарів.

У зв’язку з цим, працівники податкової міліції в посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook