На Волині, у селі Галинівка селяни закрили на замок церкву після того, як  дізналися, що їхній священник привітав з Днем ангела президента Росії Володимира Путіна. Панотець стверджує, що зробив це випадково, водночас частина місцевих мешканців продовжує обурюватися. 

Читайте також: "Посібник російських окупантів": волинський священник потрапив до бази "Миротворця"

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Привітання з побажанням здоров'я, терпіння та довгих років життя російському президенту з'явилося на сторінці священника Української православної церкви Московського патріархату Олексія Шарана на День Володимира.

І хоча піп швидко його видалив, місцеві журналісти встигли зробити скрін. Лише за тиждень після розголосу у соцмережах священник пояснив, що Путіна він привітав випадково.

Пост із побажаннями панотець розмістив у соцмережі. Потім  швиденько його видалив, але було пізно. Щойно селяни дізналися, що їхній панотець привітав агресора та диктатора, на двері церкви повісили замок.

"Всі засуджують священика Шарана  за те, що привітав Путіна з Днем ангела", – сказала в.о. голови Галинівки. Однак вже на другий день, кажуть селяни, зняти замок їх змусила поліція.

У Галинівці Олексій Шаран править службу близько 10 років. Думки про нього у селі різняться. Місцевий житель Ростислав Демчук розповів, що священник нібито неодноразово нелегально перетинав кордони з цигарками та іншими речима, але йому це сходило з рук. Інші ж свого панотця підтримують і кажуть, що то все наклеп.

"Наш священник добрий. А якшо зробив помилку, то я то не можу сказати, бо я на цьому не розуміюся", – кажуть мешканці. 

Читайте також: "Таких потрібно виганяти геть": священник з Волині привітав Путіна з Днем ангела (фото)

Тепер церковні баталіїі у селі на кожному кроці. У селі вже цієї недії під церквою плануюють організувати збори, де вирішуватимуть, чи місце отцю Олексію у їхній парафії. І вже сьогодні почали збирати підписи про перехід церкви до ПЦУ.

Аби поспілкуватися зі священиком – ТСН рушила до Володимира-Волинського. Саме там мешкає Олексій Шаран. І хоча гараж був відчинений, а на подвірЇ стояв бус панотця, до нас так ніхто і не вийшов. Де сховався священник сусіди не знають. Але про його привітання Путіну чули.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook