Прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про викрадення двох людей у Луцьку, незаконне позбавлення їх волі, вимагання із застосуванням насильства, розбої, крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинені за попередньою змовою групою лучан.

Читайте також: У селі під Луцьком жорстоко катували майнерів біткоінів: зловмисників затримали

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, шестеро зловмисників, серед яких і такі, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, 16 березня 2018 року напали на одного з громадян у його власному помешканні в будинку на вулиці Кравчука у Луцьку, жорстоко побили та заволоділи двома мобільними телефонами. Потім, розбивши скло в його авто, викрали звідти гаманець із понад 5 тис. грн., самого ж потерпілого завезли у село Забороль Луцького району, де помістили у підвал.

Іншого потерпілого нападники викрали біля під'їзду будинку на вулиці Ветеранів в обласному центрі та, заволодівши його автомобілем, також доправили в село Забороль. Дорогою у потерпілого, якого теж били молотком та битою, відібрали гроші, ювелірні прикраси, телефони та ключі від квартири та будинку. 

Читайте також: Українку 7 років жорстоко утримували у рабстві в Росії

У підвалі в Заборолі чоловіка знову продовжували бити й навіть погрожували вбити, приставляючи до скроні пістолет. 

Таким чином зловмисники вимагали передати їм автомобіль, квартиру, грошові коштів у сумі 5000 доларів США  та "ферму біткоїнів".

Звільнили потерпілих завдяки скоординованим діям працівників Луцького відділу поліції ГУ НП України в області увечері 17 березня 2018 року.

Чотирьох нападників затримано та оголошено їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146,   ч. 2 ст. 289, ч. 2 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 185 КК України.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter