Муніципальна варта – це орган в системі місцевого самоврядування, створений з метою забезпечення на території охорони громадського порядку, законності, прав, свобод і законних інтересів громадян та утримується за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Читайте також: Депутат на вихід: чи стане Вусенко претендентом на відкликання?

19 березня на офіційній сторінці у Facebook об'єднання "Самопоміч" у Львові з'явився допис про те, яку важливу роль відіграє Муніципальна варта в житті громадян.

"За порядком у місті слідкує Муніципальна Варта. Кожен муніципал проходить підготовку по тактичній медицині, юридичні навчання та курси самооборони. А перед кожним чергуванням хлопці та дівчата проходять ще й інструктаж.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Зараз у ЛКП "Муніципальна Варта" є шість відділів. Найбільше працівників – у підрозділі громадського порядку та відділі охорони об’єктів. Ще муніципали щодня пильнують за продажем алкоголю неповнолітнім та після десятої вечора. Для дотримання порядку залучають міських правоохоронців і до заходів у Львові", – йдеться у дописі.

Проте, на відміну від міського голови Львова і лідера партії Андрія Садового, депутат волинського осередку "Самопомочі" Юлія Вусенко разом зі своїми колегами виступає категорично проти муніципалів у Луцьку і називає їх "тітушками".

Читайте також: Чому розсипалась "Самопоміч" на Волині

Важко зрозуміти, чому у депутатів від однієї партії такі подвійні стандарти: чому Садовий у Львові всіляко розхвалює Муніципальну варту, а у Луцьку навпаки – Вусенко виступає проти них?

В цілому ж дивно, що Юлія Вусенко й досі є лідером луцької "Самопомочі", адже її скандальний і деструктивний характер роботи лише вбиває усю репутацію партії у місті та на Волині в цілому.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter