У місті Вараш при спробі затримання п'яного водія поліція поранила стороннього чоловіка і його собаку породи кане-корсо.

Читайте також: У Миколаєві поліцейських звинуватили у звірячому побитті (фото 18+)

Як інформує пресслужба поліції в Рівненській області, інцидент стався ввечері в четвер, 28 травня. Патрульним повідомили, що водій Mazda 6 їхав вулицею Набережною, ймовірно, у стані сп'яніння, пише Obozrevatel.

Виявивши автомобіль, правоохоронці зупинили його в житловому масиві мікрорайону Перемоги. 39-річний місцевий житель вийшов з авто, відмовившись показати документи, і попрямував до 35-річного чоловіка, який перебував у дворі будинку із собакою.

Читайте також: Повідомили подробиці про жертву зґвалтування копами в Кагарлику та її фото

"Зауваження про необхідність одягнути повідок та намордник псові його власник проігнорував. Тварина накинулася на 33-річного сержанта поліції. Відповідно до Закону України "Про Національну поліцію", працівник поліції застосував вогнепальну зброю для знешкодження тварини, яка загрожує життю чи здоров’ю поліцейського. Пострілом правоохоронець травмував собаці лапу.

Це розлютило чоловіків, тож 35-річний варашівець, тримаючи в руках повідок із металевим ошийником, почав наносити ним удари по голові та тулубу сержантові, а 39-річний "напарник" — шарпав за одяг, наносив тілесні ушкодження та намагався відібрати табельну вогнепальну зброю. Правоохоронець, повідомивши зловмисникам про намір застосування зброї, вистрілив у ногу 35-річному власнику собаки, а після цього, застосувавши сльозогінний газ, поліцейські одягнули на чоловіка кайданки. 39-річний житель Вараша із місця події втік", – йдеться у повідомленні поліції.

Читайте також: Один із поліцейських, який жорстоко побив та зґвалтував молоду жінку прямо у відділку, має квартиру та ділянку на Волині

Правоохоронці отримали незначні тілесні ушкодження, також була пошкоджена їхня службова Toyota Prius, з якої під час сутички зірвали номерні знаки і розбили лобове скло. Власник собаки був госпіталізований у травмпункт, загрози життю немає. Самого водія правоохоронці розшукали через деякий час.

"Обох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 39-річному варашівцю повідомили про підозру у вчиненні опору працівникам правоохоронного органу та нанесення тілесних ушкоджень за частиною 2 статті 342 та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Затриманий – раніше судимий за грабіж, розбій та злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Також понад 10 разів притягався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху", – розповіли поліцейські.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook