Вчора, 15 червня, на території Чернігівської області у селі Степ, Борзнянського району затримала водія вантажівки, який викинув 12 тонн сміття зі Львова.

Читайте також: Стихійне сміттєзвалище біля Ківерець: гори сміття перекривають проїжджу частину

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Чернігівській області.

Інформацію про це правоохоронці отримали від мешканців села Степ. Спочатку на місце події прибув екіпаж патрульної поліції, який зупинив сміттєвоз вже на виїзді з населеного пункту.

Спійманий "на гарячому" водій вантажівки не заперечував своєї провини та дав правдиві покази. Чоловік пояснив правоохоронцям, що у Львові завантажив дане сміття та автомобілем "Вольво" з напівпричепом перевіз до села Степ, де й викинув. Загальна вага непотребу, що забруднює селянські землі, сягає близько 12 тонн відходів. 

Читайте також: 99% українських сміттєзвалищ не відповідають екологічним вимогам

Дана подія занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Полюцією відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239  Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля) – карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter