Дружина Віктора Медведчука – Оксана Марченко провела 1,5-годинний марафон серед журналістів каналів Тараса Козака. Вони – заборонені рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також: Марченко, знімаючи свій фільм на Волині, розповіла, як пережила "лихі 90-ті" (відео)

Про це пише 24 канал.

Крім функціонерів телеборделю, який утворювали канали "112 Україна", ZIK та NewsOne, у студії були також журналісти Інтера, сайту "Страна.юей" та колишня прессекретарка Віктора Януковича Ганна Герман.

Марченко пожалілась на обмеження

Марченко пожалілася на персональні обмеження, які сталися в її житті. Зокрема, вона розповіла, що не може користуватися безготівкою, адже в неї заблоковані рахунки.

А ще її обурило те, як вчорашні друзі відвернулися від них з чоловіком: згадавши водночас усіх попередніх президентів.

Проблеми від санкцій

Фактично дружина Медведчука визнала, що від їхньої родини всі шарахаються, бо американські санкції таки діють – і створюють дуже багато проблем.

Хоча репліка про навчання закордоном від них звучить дивно – адже дочка Медведчука так само навчалася в Швейцарії.

Інший момент, який каже повну неадекватність Марченко політичним реаліям, стосується моменту, коли вона описувала діяльність власного чоловіка.

Про те, що Медведчук боровся з корупцією та олігархами, щоб владу не можна було купити, це звучить просто як анекдот. Адже сам він стояв біля витоків олігархічного клану разом зі своїми партнерами братами Суркісами.

Вплив Медведчука на судову владу України

Сам Медведчук є типовим олігархом, який впливає через медіа на шлях розвитку країни. Але я хочу скористатися цим потоком фантазій від Оксани Марченко для того, щоб розповісти про вплив Медведчука на судову владу України.

Виявляється, в кума Путіна функціонує цілий налагоджений механізм ухвалення потрібних йому судових рішень. Головна умова для цього – щоб позови слухалися в Печерському суді Києва.

Водночас ця практика тягнеться ще з початку 2000-х років, коли опубліковали книжку про Медведчука "Нарцис", написану депутатом трьох скликань Дмитром Чоботом.

Книга Нарцис

Попри те, що видавництво "Просвіта" розташовувалось у Бродах Львівської області, Медведчуку треба було судитися саме в Печерському районі Києва.

Читайте також: Оксана Марченко, згадавши Бога, розповіла про участь у майбутніх виборах президента України

Медведчук вигадав неіснуючу організацію

Для цього Медведчук вигадав неіснуючу організацію під назвою "Видавництво Броди – Київ "Просвіта", прописав її в Печерському провулку міста Києва. Провулок територіально підпадає під юрисдикцію районного суду, тому і справа потрапила в Печерський районний суд.

Але, як виявилося, з Печерським судом у Медведчука створено цілу безвідмовну систему. Так, він часто посилається на судові рішення у справах про захист честі та гідності, якими начебто спростовано певні фрази.

А тому, враховуючи численні позови, які ініціював Віктор Медведчук та його оточення, варто дещо зупинитися на цих справах.

Відмазування Медведчука від дизельної труби

Отже, нещодавно, відмазуючись від причетності до дизельної труби, Медведчук почав посилатися на свою перемогу в суді над народним депутатом Володимиром Ар'євим, якою спростовано певну інформацію.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook