Форум європейських країн "Ініціатива трьох морів" треба розширити за рахунок держав, які не є членами ЄС.

Читайте також: Польські прикордонники-хабарники допомагали українцям переправляти контрабанду

Те що "Ініціатива тримор'я" обмежується лише країнами–членами ЄС є неправильним, – заявив на конференції з нагоди 25–річчя Карпатського єврорегіону спікер Сейму Польщі Марек Кухцінський.

"Форум має охопити країни, розташовані на схід від Шенгенської зони – Україну, Молдову і кавказькі держави", – наголосив Кухцінський.

Читайте також: Волинські контрабандисти переправляли товар до Польщі дроном (фото)

"Ініціатива трьох морів" – це регіональний проект, започаткований влітку 2015 року президентом Польщі Анджеєм Дудою та хорватським лідером Коліндою Грабар–Китарович. Вона покликана посилити кооперацію між країнами Східної Європи і виробити спільний підхід до вирішення проблем, спільних для всього регіону. Нині до ініціативи входить 12 держав Центральної та Східної Європи: Хорватія, Польща, Угорщина, Литва, Словенія, Болгарія, Чехія, Словаччина, Румунія, Австрія, Естонія і Латвія.

У 2016 році українських представників запросили на саміт організації, але з невідомої причини МЗС проігнорувало запрошення. У 2017 році Україну на зустріч не запросили, а цьогоріч запропонували участь у бізнес–форумі ініціативи, від якої українська сторона відмовилася.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter