Колишній очільник "Правого сектора", лідер "Української добровольчої армії" (УДА) і організації "Державна ініціатива Яроша" Дмитро Ярош оголосив "полювання" на "московських попів" (тобто, ймовірно, на священиків Української православної церкви Московського патріархату).

Читайте також: Усик отримав нагороду від Онуфрія: почесний охоронець Лаври?

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Православна Церква України створена!" – вітає Ярош своїх "православних братів, сестер".

У зв’язку зі створенням Православної церкви України депутат Верховної Ради закликає до "полювання" на "московських попів".

"Намагаючись бути християнином і конфесійно-визначеним греко-католиком, розумію, що у кожного свій шлях до Бога, – пояснює мотиви свого звернення один з найрадикальніших патріотів України. – Ми, українці, милосердні, а отже, знищуємо ворогів Бога і України – з любов’ю.

Так звана УПЦ МП – не церква. Це ФСБебешна резидентура, яка є "Іскандером в руках сатаніста Путіна, як до цього була зброєю в руках Сталіна, Берії, Жукова та інших безбожників".

Парламентарій вважає, що "ієрархія так званої УПЦ МП, яка не знайшла національного мужності, сил і аргументів перейти в Українську Церкву є, таким чином, не служителями Бога, а агентурною мережею ФСБ і Путіна, а значить – ворогами України".

Читайте також: За Єдину помісну православну українську церкву молились військові капелани з Волині (фото, відео)

Тому на переконання законодавця і радника гаранта конституції України, "полювання" на московських попів, які вірно служать Путіну і Кирилу – справа угодна Богові і нашій Батьківщині. Геть московських попів з України!" – закликає соратників і однодумців творець Правого сектора.

Майбутнє України Ярош бачить "в об’єднанні Православної Церкви України і Української Греко-Католицької Церкви, визнання цього Об’єднання як Константинополем, так і Ватиканом".

"Це буде наступний епохальний крок у розвитку нації і держави", – прогнозує народний депутат.

Читайте також: Названо кафедральний собор Православної церкви України

"Ми, українці, стоїмо Божої милості, Свободи і Незалежності!" – робить висновок автор звернення.

Свій заклик до "полювання" на духовенство канонічної церкви, український законодавець адресував не тільки українцям, як нації, але особисто генпрокурору України Юрію Луценку, голові вищого органу законодавчої влади Андрію Парубію, його заступнику Ірині Геращенко, низці інших народних депутатів, меру Дніпра Борису Філатову, директору Інституту Національної пам’яті Володимиру В’ятровичу.

Всіх перерахованих представників державної влади автор тексту "позначив" у своїй публікації.

Примітно, побачить хто-небудь з перерахованих в пості представників влади, зокрема генпрокурор Юрій Луценко, у заклику до "полювання" на "московських попів" і їх вигнання з України склад ст. 161 КК України: "Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на ... образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками ... релігійних та інших переконань", пише Страна.

Згодом Ярош видалив свій допис.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter