Помер український олімпійський чемпіон, дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби Івана Богдан – серце прославленого спортсмена та заслуженого майстра спорту зупинилося на 93-му році життя.

Читайте також: Відомий актор вперше розповів деталі загибелі Марини Поплавської

Про сумну звістку 25 грудня повідомили на сайті Національного олімпійського комітету України.

Богдан народився 29 лютого 1928 року під Миколаєвом, він присвятив спорту все своє життя і домігся неймовірних перемог. Він став першим серед українських борців олімпійським чемпіоном у важкій вазі (в Римі в 1960 році). Також став дворазовим чемпіоном світу на змаганнях у 1958 і 1961 роках, триразовим чемпіоном СРСР (1958, 1959, 1961 роки).

Помер легендарний український олімпієць і багаторазовий чемпіон

Заслужений тренер України Іван Гаврилович також довгий час очолював дитячо-юнацьку школу "Атлант", передаючи свої знання та вміння юним спортсменам. Сам він займався боротьбою до 40 років.

На початку 1990-х Іван Богдан був змушений продати свою олімпійську медаль, щоб не втратити житло.

Помер легендарний український олімпієць і багаторазовий чемпіон

Читайте також: Люди просять присвоїти Кернесу звання Героя України та встановити пам'ятник

"Відданий улюбленій справі, талановитий спортсмен, мудрий наставник, енергійна та активна людина, яскрава особистість 0 таким запам'ятається назавжди Іван Гаврилович", – йдеться в публікації.

Також в НОК України висловили співчуття близьким, друзям і колегам Богдана у зв'язку з кончиною легенди українського спорту.

Помер легендарний український олімпієць і багаторазовий чемпіон

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook