Перестало битися серце відомого рядяньського виконавця Юрія Петерсона, який виконав ряд пісень, які згодом стали справжніми хітами.

Читайте також: Кинули важко хвору: пішла з життя відома актриса радянських фільмів (фото)

Про смерть Юрія Петерсона повідомляють російські ЗМІ з посиланням на родичів музиканта, передає РБК.

У віці 71 року помер відомий радянський виконавець Юрій Петерсон, який свого часу входив до складу культових "Веселых ребят", "Самоцветов", а також популярного в кінці 70-х ансамблю "Пламя".

Майбутній співак народився в Ризі, де і почалася його вокальна кар'єра. Вже в двадцятирічному віці Петерсона запрошують до Москви, де він стає солістом Москонцерту.

Його популярність стрімко зростає, а пік популярності припадає на участь у популярному тоді вокально-інструментальному ансамблі "Веселые ребята" (з 1968 по 1972 рік), а пізніше в "Самоцветах".

У 1975 році Петерсон стає учасником ВІА "Пламя", під керівництвом співака і композитора Сергія Березіна, який також вийшов з "Самоцветов".

Читайте також: Пішов з життя творець десятків знаменитих фільмів

З початку 1980-х Петерсон почав сольну кар'єру, працював в Італії. А в 1998-му виконавець відроджує "Пламя", яке стало називатися "Пламя-2000".

У виконанні Юрія Петерсона звучали такі хіти, як "Снег кружится", "Оксана", "На дальней станции сойду", "Идет солдат по городу", "Вся жизнь впереди", "Не повторяется такое никогда" і багато інших.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook