За 4 роки роботи до депутата Верховної Ради Ігоря Гузя звернулося понад 7 тисяч волинян.

Читайте також: Волинський нардеп склав ТОП-5 своїх улюблених фільмів

Про це народний депутат він під час прямого ефіру в соціальній мережі Фейсбук, передає ІА Волинські Новини.

Громадські приймальні парламентаря працюють у містах Нововолинськ, Володимир-Волинський, Любомль та Луцьк, а також – у селищі Іваничі.

Аналіз роботи зі зверненнями з громадянами свідчить про те, що 38% звернень – це прохання людей про допомогу на лікування.

"Уявіть собі: чотири – з десяти. Люди не мають коштів пролікуватися: вони чи їх родичі, чи діти. Ситуація просто катастрофічна", – зазначив Ігор Гузь.

З його слів, 24% – це порушення прав громадян правоохоронними органами. Каже, кожен четвертий звертається, тому що, вбачає, що правоохоронні або державні органами вчинили правопорушення у відношення до цих людей.

"13% громадян – не задоволені якістю надання комунальних послуг. В основному стосується жителів міст.

"Маса" питань: тарифи на газ та електроенергію, надання субсидій. 7% – порушення процедури виділення землі та приватизації. "Зверталися й учасники АТО, які не отримували земельні ділянки, передбачені для них законодавством.

5% – свавілля перевізників.

Люди просять посприяти у вирішенні у багатьох напрямках маршрутів. 3 % – це пропозиції щодо внесення змін до законів та підзаконних актів.

Читайте також: На Волині агітатори БПП прикриваються ім’ям нардепа

Лише 3% людей мають своє бачення у розвитку своїх населених пунктів", – розповів парламентар.

"7 тисяч людей звернулися зі своїми питаннями, проблемами, проханнями.

Для роботи зі зверненнями у нас є електронна база даних, аби могли вчасно реагувати. На жаль, не можемо вирішувати кожне порушене питання, але ми беремося за вирішення цього кожного питання. На жаль, ми не можемо допомогти усім, адже деякі питання вимагають великих коштів.

Є теми, які ми вирішуємо роками, бо їх не вирішували десятками років", – підсумував Ігор Гузь.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінці у Facebook