25 березня голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко на брифінгу закликав депутатів обласної ради зібратись на сесію, адже без їхніх рішень кошти не можуть бути освоєні.

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

Він звернувся до голови облради Ігоря Палиці та першого заступника голови Олександра Пирожика з вимогою якомога швидше зібрати сесію, якої не було вже 3 місяці. Очільник ОДА заявив, що готовий домовлятись з депутатами облради.

Губернатор відзначає, що у області є 300 млн грн залишків, які можна спрямувати на реалізацію проектів на місцях, зокрема, збудувати амбулаторії. Також він заявив про необхідність спрямувати 500 млн грн, які також є в області, на дороги. 

Олександр Савченко обурюється, що ці гроші не йдуть на благо області, одночасно забуваючи, що саме він заблокував бюджет Волині на 2019 рік чим власноруч заморозив розвиток краю.

Читайте також: "Беру під особистий контроль": губернатор Волині Савченко провалив свою головну місію

Депутат Волиньради Володимир Кучер каже, що домовлятись в цій ситуації нема з ким і вбачає підступ зі сторони очільника ОДА перед виборами президента.

"По-перше, думаю, що не в компетенції голови облдержадміністрації скликати сесії обласної ради.

По-друге, не бачу предмету розмови. З ким же тут домовлятись? Савченко – це намісник Петра Порошенка на Волині. Ця людина позиціонує себе як генерал-губернатора. Він заблокував рішення обласної ради про бюджет. Вже і суди, і у Кабінеті міністрів визнали, що це блокування не є законним. 

Тут, скоріше за все, "попахує" якоюсь підставою, пов'язаною з виборами президента України. Я маю, на увазі, що багатьох депутатів від опозиційних сил – УКРОПу, "Батьківщини" – викликали в СБУ на допити на різні цікаві теми. Приблизно питали  де я був, що я бачив рік назад. Тому, я думаю, що пропозиція генерал-губернатора десь в тому самому ключі.

Людина, яка організовує "тітушок" проти власного народу, не може домовлятись апріорі. Вона може хамити, гнобити, щемити. Ця пропозиція Савченка абсурдна!" – зазначив Володимир Кучер у коментарі "Під Прицілом".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook