Українські лікарні, особливо у прикордонних районах, порожніють. Тут лишаються здебільшого ентузіасти, а також ті, хто боїться кидати домівку і рідних. Чи надовго їх вистачить - риторичне запитання.

Читайте також: Чи готові українські школи до інклюзивного навчання?

Робота за кордоном завжди приваблювала українців високими зарплатами. Причому сусідні країни радо приймають не тільки низькокваліфіковану робочу силу з України, але й таких спеціалістів, як лікарі.

Та попри такий відтік кадрів випускники медичних університетів не можуть знайти роботу в українських лікарнях.

До народного депутата Ірини Констанкевич  звертаються студенти медичних університетів щодо проблеми відсутності, за словами головних лікарів медичних закладів, місць для працевлаштування випускників 2018 року.

З цього приводу Ірина Констанкевич звернулася з депутатським запитом до ряду до керівників департаментів охорони здоров’я з проханням надати інформацію про кількість вакантних місць для молодих спеціалістів.

Попри все в рамках нової «медичної реформи» продовжуються закривати ФАПи та сільські лікарні, які є чи не єдиним засобом порятунку для селян. Варто зауважити, що відстань до лікарні від деяких сіл становить 40-50 кілометрів, то ж чи долатимуть ці кілометри селяни питання риторичне.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter