Популяризувати уроки фізкультури, аби вони стали цікавішими для дітей у школах – таку програму під назвою "JuniorZ" презентував у Луцьку відомий український телеведучий Олександр Педан. Замість нудних шкільних уроків, які заключаються у стрибанні через "козлів" та грі у футбол, лідер програми разом зі своєю командою пропонує сучасні види спорту, які не несуть за собою дитячого травматизму, не мають гендерних перешкод та розвиватимуть у школярів моторику та покращить здоров'я.

Читайте також: До Луцька приїде відомий телеведучий Олександр Педан

Всеукраїнський тренінг спортивно-громадського руху "JuniorZ" з метою впровадження нових модульних структур для вчителів та учнів на уроках фізичної культури відбувся у школі №23 у Луцьку 18 лютого, на який були запрошені як міська влада, так і усі викладачі фізкультури міста.

 

"Це неполітична пропаганда, я не йду в президенти", – пожартував перед початком тренінгу Олександр Педан, аби зняти напругу.

"Наша програма носить рекомендаційний характер. Ми даємо вам можливість пізнати щось нове. Це волонтерський рух, на якому ми не заробляємо гроші.

 

Наша команда уже офіційно підписала Меморандум із Міністерством освіти і науки до 2025 року.

Ми націлені на те, аби зацікавити дітей до занять фізкультурою, адже багато школярів просто відмовляються будь-що займатися спортом", – повідомив Олександр Педан.

Як зазначив телеведучий, у рамках програми "JuniorZ" вони уже відвідали 13 міст України, з якими підписали договір про співпрацю, а тому уже чогось навчились та  відточили свої навички.

"У нас є пропозиція – підписати Меморандум про співпрацю міста Луцьк та громадського об’єднання "JuniorZ", – зазначив лідер руху.

 

Після цієї пропозиції слово мав заступник міського голови Костянтин Петрочук, який підписав даний Меморандум.

"Луцька міська рада ставить пріоритетним розвиток спорту в місті і всіляко підтримує усі проекти. У нас побудовано дуже багато майданчиків зі штучним покриттям. Ми відроджуємо те, що приносить задоволення дітям та лучанам і продовжуватимемо це робити і надалі. Дякуємо спортивному руху "JuniorZ" за те, що вони проведуть сьогодні тренінг, який дозволить кожному вчителю залучити більше дітей до фізичної культури, покажуть інноваційні технології та нові види спорту, які зацікавлять дітей, а це у свою чергу підвищить стан здоров’я. Міська рада готова підписати Меморандум, який принесе користь для дітей у школах Луцька", – зазначив Костянтин Петрочук.

 

Читайте також: Благодійники забезпечили формою та рюкзаками школярів у селі на Волині

Після виступу заступника міського голови Олександр Педан підписав Меморандум про співпрацю з містом Луцьком.

 

 

 

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт подякував гостям за те, що ті пропонують шукати щось нове у спорті, фізичних навантаженнях, те, що цікаве дітям та молоді і змушує виходити за межі стандартів. 

"Дякуємо Вам за те, що пропонуєте нам шукати щось нове у спорті те що цікаво дітям та молоді та примушує виходити за межі якихось стандартів. Потрібно вводити щось нове і цікаве. Ваш рух має право на існування та на успіх. І я бажаю, щоб цей успіх був успіхом усіх: тих хто пропонує, тих, хто підтримує і тих, хто буде займатись", – сказав Григорій Пустовіт.

 

Після слів подяки Олександр Педан подарував Григорію Пустовіту брендовану футболку та запропонував стати офіційним другом "JuniorZ".

 

"JuniorZ" – це не просто організація, це спортивний рух. Ми хочемо заохотити дітей, аби вони горіли тим, що роблять, знайшли свій вид спорту, який буде приносити їм задоволення", – продовжив телеведучий.

"JuniorZ" популяризує спорт та здоровий спосіб життя серед школярів із залученням опініон-лідерів, організовують спортивні івенти для школярів. Після першого майстер-класу хочуть запровадити шкільні ліги з нових видів спорту у місті. Наприклад, ті діти, яким не цікаві заняття футболом чи баскетболом, можуть легко розпочати займатися флорболом чи іншими видами спорту.

Окрім того, під час тренінгу двом луцьким школам передли повні комплекти спорядження від руху "JuniorZ" та спонсорів. 

Вчителям фізкультури презентували нові види спорту, які допоможуть залучити усіх дітей до занять ними, як хлопців, так і дівчат: чирлідинг, петанк, бадмінтон, флорбол, фризбі, корфбол та реґбі. 

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook