Екс-президент України Петро Порошенко очолить список своєї оновленої партії "Європейська солідарність", але, за словами його партійців, має стати не депутатом, а "батьком нації", повідомляє Українська правда.

Читайте також: Порошенко вступив до "ЄС" (відео)

Відзначається, що поки точно невідомо, хто саме піде за списком партії на вибори. За словами штабістів Порошенка, екс-президент особисто відповідає за формування списку, сам веде всі переговори і якщо якийсь список партії зараз і є, то про його вміст знає тільки Петро Олексійович.

Порошенко збирається очолити список своєї оновленої партії, але майже на 100% депутатом не стане. Його оточенню начебто вдалося переконати його, що після президентської висоти натискання кнопочки в парламенті – це не його рівень.

"Порошенко очолить партію, але повинен стати не депутатом, а батьком нації. Щось типу Качинського в Польщі, ніяких посад не займає, але насправді найбільший авторитет і вплив", – пояснюють в оточенні Порошенка.

Читайте також: Порошенко став лідером "ЄС": партія затвердила свій кістяк

Крім того, як розповідають штабісти Порошенко, своїм старим соратникам, які мають хоч якісь проблеми з репутацією, місця в списку не дає.

"Це буде відсотків 80% абсолютно нових людей. Ось побачите. Я сам сидів у штабі і писав свою програму для праймеріз. Зараз чекаю, чи підтримають мене", – зізнався під час з'їзду голова фракції БПП в парламенті Артур Герасимов.

"Якщо ви думаєте, що Порошенко сказав "праймеріз", але це тільки слова, то ви помиляєтеся. Все насправді дуже серйозно", – додав він.

Повідомляється, що в даний час екс-президент вимушено або за покликом серця змінює "візуальний ряд" своєї партії, починаючи з назви і закінчуючи людьми в перших рядах.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook