Президент України Петро Порошенко, який 10 січня, у переддень свого приїзду на Волинь, відмовився від візиту, аби, очевидно, не відповідати на незручні питання від народу, подався на Львівщину, щоб випити каву на одній із заправок.

Читайте також: Очільник партії БПП на Волині відзначився ганебною заявою

Нагадаємо, що для зустрічі із "гарантом" до обласного центру мали звезти бюджетників з різних районів за бюджетні кошти облдержадміністрації. При тому, йшов жорсткий контроль за тим, хто поїде на зустріч з президентом: Адміністрація Президента вимагала біографічні довідки усіх волинян, яких мали привезти на промову Порошенка. Перевіряти їх мали працівники СБУ.

Проте, за день до того, як Петро Порошенко мав відвідати Волинь, президент відмінив свій візит, не пояснивши причини такого рішення. Втім, аби почути відповіді на наболівше, лучани активно збирали питання до "гаранта" у мережі Фейсбук. Тож, очевидно, Порошенко відмовився приїздити в обласний центр Волині тільки тому, аби не відповідати на незручні питання пересічних громадян, а не підготовлені заздалегідь працівниками Волинської ОДА.

Замість того, аби дотримати раніше дану обіцянку і завітати на Волинь, президент відправився на Львівщину, для того, щоб випити каву разом із губернатором Львівської області Олегом Синюткою на одній із заправок із паперового стаканчика. Проміняв Савченка на Синютку?

"Президент зупинився випити капучіно на заправці на трасі між Радеховом і Львовом. Після третьої спроби каву таки зробили", – написала очевидець подій львівська співачка Софія Федина на своїй сторінці у "Фейсбук".

Як зазначає дівчина, Порошенко зміг випити замовлене капучино тільки з третього разу, оскільки продавець, побачивши президента, "оніміла" та не могла ні рухатись, ні говорити. 

А це і не дивно, адже недобрі знаки супроводжують президентство Петра Порошенка від самого початку. Те, що перед Гарантом падають і німіють люди вже нікого не дивує. Перший солдат впав на інавгурації. Пізніше військові почали регулярно непритомніти перед президентом. І це трактують як провісник затяжної війни в Україні.

Читайте також: Візит Порошенка у Рівне: журналістам заборонили вхід на виступ президента

Ще одна непритомність – нещодавно на програмі "Свобода слова" перед президентом втратила свідомість уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Після цього заговорили, що права українців душитимуть. 

І, нарешті, в очікуванні Томосу поряд з Порошенком знепритомнів священик. Присутні спохватились його піднімати, а от президент хоч і стояв за кілька кроків і бачив, що батюшці зле, навіть не підійшов. 

Тож, всі ці події збіг? Чи можливо президент дійсно "провісник біди"?

Наразі ж стало відомо, що Петро Порошенко все ж завітає на Волинь, але уже 15 січня, що стане початком передвиборного "Томос-туру", під час якого відбуватиметься агітація по Україні. Проте, чи відвідає "гарант" Волинську область запланованого вже 15 січня, а чи знову заманеться випити десь кави, залишається тільки здогадуватись.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter