Петро Порошенко оприлюднив прощальне відеозвернення до українського народу, в якому розповів про головні досягнення України за час свого президентства. Окрім того, він висловився стосовно майбутнього глави держави та свого опонента на виборах Володимира Зеленського.

Читайте також: Порошенко звільнив Луценко, Геращенко і 12 своїх радників

Так, Порошенко застеріг нову владу від спроб повернення курсу України в інший від європейського напрям. Саме для цього, за його словами, він залишається в політиці.

"Мій обов’язок зараз – захистити вже здобуте в державному будівництві і нікому не дозволити звернути з курсу на ЄС чи тишком-нишком спустити його на гальма. Це те, чого я, як громадянин, вимагатиму від нової влади і готовий буду підставити у цьому своє плече", – зазначив він.

Окрім того, він наголосив, що вимагатиме від нової влади впровадження стратегічної мети, із якою сам йшов на вибори: до 2023 року подати заявку на членство в Європейському Союзі й отримати план дій щодо членства в НАТО. Також Порошенко побажав Зеленському успішного президентства.

"Ще місяць тому ми були затятими опонентами на виборах. Але вже завтра, так сталося, він буде президентом моєї рідної країни. Країни, яку люблю і в чиє європейське майбутнє непохитно вірю. То ж хай Господь Україну береже, а її новому очільнику – допомагає в роботі", – зазначив Порошенко.

Читайте також: "Вас черв'яки з'їдять, а ми – в рай": скандальний російський пропагандист зганьбився заявою про українців (відео)

Прощальне відеозвернення Порошенка до українського народу:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook