Начальник охорони Петра Порошенка Юрій Федоров, якого наразі ще чинний Президент призначив заступником начальника Головного управління розвідки, отримав ще й звання генерал-лейтенанта.

Читайте також: Екс-голову Нацгвардії затримали через корупційні схеми з житлом для нацгвардійців

Про це написав журналіст Юрій Бутусов.

"Генеральський рекорд Петра Порошенка – нове звання всього за один тиждень вислуги у військовій розвідці отримав охоронець Юрій Федоров", – написав Бутусов.

Він зазначає, що Порошенко 3 травня звільнив з посади начальника служби безпеки Президента Управління державної охорони генерал-майора Юрія Федорова, а після цього призначив його заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Далі, за словами Бутусова, 13 травня Порошенко секретним указом присвоює військовому розвіднику Юрію Федорову звання генерал-лейтенант.

"Федоров по теперішній час перебуває поруч з президентом і фактично продовжує керувати його охороною. Але його посада в охороні – генерал-майорська, йому не можна привласнити більш високе звання. І ось для того, щоб подбати про близьку людину, Порошенко переводить Федорова у військову розвідку на вищу посаду! Хоча ніякого відношення до військової розвідки Федоров не має взагалі", – пише Бутусов.

Журналіст також вказує на важливі факти.

"Кілька цинічних деталей:

  • Федоров представлений до звання генерал-лейтенанта рішенням міністра оборони С. Полторака, а не свого тепер безпосереднього начальника – глави ГУР В. Бурби.

  • Федоров жодного разу не з’являвся в ГУР, він продовжує охороняти президента.

  • У ГУР Федорова оформили тільки з однією метою – щоб засекретити указ, і не публікувати.

  • Присвоєння звання Федорову – один з рекордів військової кар’єри в Україні – всього тиждень значився в ГУР МО – і вже "заслужив" нове звання! Цікаво, які заслуги Федорова записав міністр в поданні? Це ж може стати підставою для перегляду цього рішення", – наголосив Бутусов.

  • Він зазначив, що це вже 28-е генеральське звання, присвоєне Порошенком у травні.

    Читайте також: "Яка ж скотина! Скупий, злопам'ятний і трошки товстий": Шустер дав характеристику Порошенку (Відео)

    "Обурливе нахабство і образа офіцерського корпусу в Україні. Ганьба тому, хто так бездарно роздає державні звання, і тому, хто має нахабство такі подачки приймати, ніякого поняття про офіцерську честь у Федорова немає.

    Це, напевно, наймолодший військовослужбовець генерал-лейтенант в Україні, ось вже у кого служба виснажлива…", – наголосив Бутусов.

    Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook