Верховна Рада підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Про це Президент України написав на своїй сторінці у "Twitter".

Читайте також: "Піджак до ґудзика не пришивають": УПЦ МП висловилась про "церковну заяву" Порошенка

"Об'єднана Українська православна церква може стати найбільшою у всьому православному світі. Про цію перспективу я говорив на поточному тижні з предстоятелями всіх трьох православних церков України", – заявив Порошенко.

За відповідний проект постанови проголосували 268 народних депутатів, а глава держави Петро Порошенко особисто прибув до парламенту, щоб переконати нардепів схвалити дане рішення.

За його словами, боротьба за єдину українську церкву тривала не один рік, а вирішальною стала зустріч з Варфоломієм напередодні Великодня.

Президент не оминув увагою Російську Федерацію. Під час виступу у Верховній Раді з приводу створення автокефальної помісної церкви в Україні, Порошенко відпустив тонкий жарт на адресу росіян, заявивши, що давньоруські князі "необачно заснували Москву".

Петро Порошенко зазначив, що томос про автокефалію зміцнить незалежність України і усуне рудименти "русского мира". Глава держави підкреслив, що це питання виходить за рамки релігії і є частиною геополітики.

"Томос про автокефалію Православній Церкві в Україні зміцнить нашу незалежність. Він видалить рудименти політичного проекту "Русский мир". Цю назву придумали, до речі, саме ієрархи РПЦ. Вже потім цю небезпечну для України політичну єресь взяла на озброєння влада РФ", – відзначив Порошенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter