Президент України Петро Порошенко у переддень візиту до Луцька, схоже, передумав їхати на Волинь.

Про це у Facebook повідомив колишній журналіст, ветеран АТО Богдан Пташник.

Читайте також: Волиняни звернулися до голови ОДА з проханням про зустріч з Порошенком у Луцьку

Він зазначив, що кілька днів відкрито збирав запитання волинян до президента і хотів поставити найбільш актуальні безпосередньо Петру Порошенку. Втім, за словами Пташника, "компетентні особи" вирішили, що він готує провокацію і почали активно виходити з ним на контакт.

Насправді ж, ідея була лише в тому, щоб поставити президенту запитання, які найбільше турбують пересічних волинян, а не спеціально звезену і перевірену СБУ публіку з усіх куточків області.

Читайте також: Лучан попереджають про небезпеку у зв'язку з пересуванням кортежу Петра Порошенка

Відтак, "гарант" вирішив або почекати з візитом до Луцька, аби на 100% убезпечити себе від несподіваних контактів з громадянами, які хочуть почути відповіді на актуальні запитання, або прагне набратись сміливості і організувати ще одну зустріч, але на цей раз не з замовною, "лояльною" публікою, а з пересічними волинянами.

Тобто, причиною відміни візиту 11 січня стало те, що нібито була загроза "провокацій" – під якими у компетентних органах розміють звичайне спілкування з президентом на актуальні для людей теми.

"Для чого було оцевовотвсьо? Бюджетників припахали, поліція і кантора від роботи аж в шумі між... біографії вчительок перевіряли, щоб агента путіна з волинської сільської інтелігенції не проморгати... Бепепісти, так ті взагалі, мились-брились по кілька разів на день. Савченко нервував і істерив як справжній генерал, а пан гарант так всіх намахав))))

Хоча, може йому донесли, що окрім чітко визначених безсловесних і покірних бюджетників, з ним хочуть поспілкуватися і інші волиняни? Нє, ну тоді зрозуміло, чого мені два дні телефон обривали "компетентні особи", яких аж аж цікавило, чи я їду в Луцьк, і "для чого провокації" (нормально, побачити президента – провокацією вважається). Менше з тим, не їде то й не їде.

Також Богдан Пташник опублікував і список запитань, які найчастіше просили волиняни поставити президенту Порошенку на зустрічі.

"Все одно в наших закритих чатах питання обговорювались. І в особисті повідомлення мені люди скидали запитання. Я систематизував, вибрав майже всі. Нехай за нього Савченко з П'ятигорцем, чи вся пресслужба ОДА відповідь дають. Отже, що цікавило волинян насправді:

Запитання до Президента і головнокомандуючого України!

1. Пане президенте, у 2014 році Ви отримали надзвичайний вотум довіри від українського суспільства і перемогли своїх політичних опонентів у 1 турі президентських виборів. Однак через недолуге керівництво країною і каскад невдач своєї команди повністю змарнували народну підтримку. Усі без винятку соціологічні дослідження показують, що Петро Порошенко суттєво програє кільком головним конкурентам. Що плануєте робити у майбутньому, коли не потрапите до 2 туру?

2. Петро Олексійович, починаючи з 2014 року Волинська ОДА і Володимир Гунчик і Олександр Савченко системно блокують роботу державного підприємства "Волиньторф", де працює 400 людей і яке дає дешеве паливо для обігріву освітніх закладів усієї області. Працівники заводу і перекривали міжнародну трасу і неодноразово зверталися до обласної ради та до Вас особисто, але Ви жодного разу так і не втрутилися в цю ганебну ситуацію. Це така байдужість до наших дітей чи свідомий курс на знищення успішного підприємства?

3. Ми прикордонна область, яка потрапила під дію так званого "митного експерименту". Однак через незрозумілі волинянам речі, кошти від нього просто перестали надходити до бюджету, а очільника Ягодинської митниці, якого правоохоронці беруть на хабарі, а журналісти пов'язують з кришуванням усієї контрабанди з Європи, замість притягнути до відповідальності підвищують на посаді і переводять у Київ в ГУ ДФС. Де обіцяна Вами українському народу боротьба з корупцією?

4. Мешканці Волині більше 2 років користувалися так званими "євробляхами" і їздили до сусідньої Польщі на заробітки і за товарами. Уряд і колишня Ваша фінансистка Ніна Южаніна обіцяли їм вдосконалити митне законодавство і зменшити ставки розмитнення. Попри численні акції протесту власників цих авто, Верховна Рада, де Ваша партія "Солідарність" має більшість, прийняла недолугі закони 8487 і 8488. Чому Ви їх не заветували і тим самим позбавили більше мільйона українських родин доступних автівок за європейськими цінами?

5. Не так давно, українське суспільство просто сколихнув скандал із плівками Олександра Онищенка. Той запис показав мільйонам українців усю гнилість нашої політичної системи і корупційну складову партійного будівництва президентської "Солідарності", клановість, яка пронизала всю верхівку українського політикуму. На цьому записі лунає голос дуже схожий на Ваш? Ви можете підтвердити, що це Ви говорите на плівках чи спростувати даний факт?

6. Чому інші церкви, які теж отримали Томос від Вселенського патріарха Варфоломія, не поспішають вітати ПЦУ з цієї нагоди, а Сербська і Польська церкви узагалі ставлять дарований нам Томос під сумнів?

7. Резонансні вбивства журналіста Павла Шеремета, численні напади та побиття активістів по всій Україні не залишили байдужим нікого. Останньою краплею стала розправа із Катериною Гандзюк. Коли підпорядковане Вам СБУ і правоохоронці знайдуть нарешті замовників цих вбивств?

8. Отримання безвізу, який був головним козирем Вашої передвиборчої кампанії у 2014, лише прискорив відтік молодих фахівців і українців, які ледве зводять кінці з кінцями, за кордон. Держава перетворюється на країну пенсіонерів, а молоді так і не створили ні робочих місць, ні умов для розвитку бізнесу. Чи плануєте Ви узагалі повертати мільйони наших співгромадян на Батьківщину і чому за 5 років Вами нічого не зроблено у цьому напрямку?

9. Чи дочекаються українці обіцяного Петром Порошенком у 2014 році долара по 10 гривень? І де тепер колишня очільниця Нацбанку пані Гонтарєва, яка робила його по 36 гривень? Чому стільки часу Ви дозволяли їй і проросійській пані Рожковій керувати головною фінансовою установою України і чому не займаються їх професійною діяльністю відповідні правоохоронні органи?

10. Усі називають Вас бізнес-партнером олігарха Рината Ахметова у схемі "Ротердам+". Як відповідні державні органи, які очолюються людьми, що вийшли з Вашого бізнесу, дозволили таку схему грабунку українців і де обіцяна енергетична незалежність від Росії?

11. Чи відповість хтось із військової верхівки за Іловайський котел і Дебальцеве? Чи дізнаються тисячі українських матерів і дітей, що насправді там трапилося і хто конкретно уповноважений Вами займався перемовинами з проросійськими терористами із української сторони?

12. Спостерігаючи за навалою бурштинокопачів на сусідні Рівненщину та Житомирщину і місячними пейзажами, що там утворилися за потуранням Києва та правоохоронців, у 2016 році зусиллями депутатського корпусу Волинської обласної ради було створено КП "Волиньприродресурс". Його головне завдання – наповнення обласного та місцевих бюджетів усіх рівнів і впорядкування видобутку усіх без винятку корисних копалин на території Волині. Отримавши усі відповідні дозволи та необхідні ліцензії, переживши численні незрозумілі перевірки та навіть маски-шоу з Генеральної прокуратури, які не знайшли там нічого протизаконного, волинська ОДА і Держгеокадастр України свідомо не дали йому запрацювати. У той же час, на Волині львівським фірмам, які пов'язують із кримінальним світом, спокійно дають в оренду сотні гектарів бурштиноносних земель на Маневиччині, де вони безперешкодно починають копати ставки і проводити інші нехитрі старательські операції. До них чомусь на відміну від комунального підприємства, яке має на меті наповнювати волинський бюджет, ні чиновникам, ні правоохоронцям немає справи. То можливо волинським депутатам просто треба звернутися за допомогою до головного героя фільму про агента НАБУ "Катерину" – Вашого політичного соратника пана Розенблата і тоді лише вдасться почати наповнювати обласний бюджет із якого фінансується більше 100 комунальних і освітніх закладів?

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter