У Петра Порошенка вирішили агітувати за допомогою лідера Росії Володимира Путіна. В Україні з 8 на 9 квітня з'явились білборди із зображенням обох чинних президентів і написом "21 квітня. Вирішальний вибір!"

Читайте також: "Проголосуєте за Зеленського – будете горіти в пеклі": як відомий протоієрей агітує за Порошенка

Який головний месседж цього білборда?

Як і раніше педалюється тема успішного протистояння Порошенка Москві і ставка на тезу, що лише він здатний і надалі вдало вести політику стосовно путінської Росії. А натомість Володимир Зеленський не має шансів проти президента РФ і одразу ж здасть Україну агресору.

Звісно, успішне протистояння Путіну – це досить суперечлива думка, адже Порошенко обіцяв набагато більше за це. Наприклад, закінчити АТО за кілька місяців. Втім пройшло вже 5 років, а ситуація не змінилась. Українські бійці продовжують гинути на Донбасі, перебуваючи у жахливих умовах, поки оточення Гаранта розкрадає оборонний бюджет країни за його ж участі.

Читайте також: Путін може піти в наступ, щоб допомогти Порошенку утриматись у владі

До речі, перед першим туром у агітації Порошенка використовували ідентичні до Путіна політичні гасла. Дивно, що Петро Олексійович так полюбляє копіювати свого опонента з Росії і використовувати його персону у своїй агітації.

Білборд "Порошенко vs Путін" порушує закон

Президент, схоже, користується своїм положенням і зневажає законодавство. Скандальний білборд порушує закони про вибори та про рекламу. Зокрема 2 статті:

Стаття 8. Загальні вимоги до реклами.

У рекламі забороняється: вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи.

Стаття 64. Обмеження щодо ведення передвиборної агітації.

Участь у передвиборній агітації забороняється: особам, які не є громадянами України...

Що ж, статтю 8 у Порошенка вже порушували перед першим туром, коли на агітаціних промороликах зображали президента України поряд з лідерами країн Заходу.  Але, Путін... це вже інше питання. Можливо, лідер РФ дав Порошенку письмову згоду на використання його зображення в агітації? Хтозна...

Чи спрацює "ефект Путіна" проти Зеленського?

Чинний президент вирішив боротись за виборця Зеленського, а не підбирати відсотки електорату кандидатів з першого туру. Відтак Порошенко змінив свій стиль передвиборної кампанії, його агітація стала більш орієнтована на молодь, яка є основним сегментом виборців конкурента.

Щодня Порошенко розуміє, що його попередні аргументи вже є відпрацьованим матеріалом і якщо вони не дали результату у першому турі, то й не дадуть у другому. Методом виключення він відсіює гасла, які б могли показати його перевагу над Зеленським. Таких пунктів залишилось небагато. Зокрема, протистояння з Путіним, яке Порошенко вважає успішним і ледь не основним своїм козирем.

Втім, виборці Зеленського – це люди іншої формації. Політичні гасла і псевдодосягнення не привертають їхньої уваги. Вони дивляться в майбутнє, у перспективу. І там Порошенко у абсолютно програшній позиції порівняно із Зеленським.

Так званий "ефект Путіна" на виборців Зеленського має зворотню дію – не перетягує на сторону Порошенка, а ще більше відштовхує.

Це показує абсолютне нерозуміння нового покоління командою Порошенка і самим Петром Олексійовичем. А відтак усі спроби переманити голоси Зеленського виглядають безглуздими.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook