Президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада має обрати новий склад ЦВК та прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об'єднаних територіальних громадах.

Читайте також: "Новий виборчий кодекс – це відмова від "сліпого голосування", – депутат Волиньради

Порошенко сказав про це в інтерв'ю житомирському телеканалу "СК1". Відповідаючи на питання щодо розблокування виборів у 127 новостворених об'єднаних територіальних громадах глава держави наголосив, що держава має допомогти мешканцям створених громад взяти на себе відповідальність за власну долю, передає прес-служба президента.

Порошенко вважає, що якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна Рада має негайно прийняти рішення щодо розблокування процесу.

"Якщо для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, знову-таки ВР має розглянути президентське подання, яке вже більше року знаходиться в парламенті, і обрати новий склад ЦВК. Це важливо не лише для створення об'єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів президента і парламенту наступного року", – додав президент.

Читайте також: В Україні пропонують заборонити пенсіонерам голосувати на виборах

Він також наголосив, що лише в першому читанні проголосована конституційна реформа по децентралізації.

"Але я переконаний, що ми будемо рішуче рухатись вперед, і ми маємо вже результати", – додав Порошенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter