Екс-заступник луцького міського голови та кандидат в нардепи від міста Луцька Юрій Моклиця вважає, що серед українців потрібно культивувати ненависть до росіян.

Про це він заявив в ефірі 12 каналу, обговорюючи витівку дітей, які гучно слухали російську музику в нічну пору.

Читайте також: "Через катастрофу національного мастштабу": луцький екс-чиновник і корупціонер пішов з громадської ради Волинської ОДА

"Це насправді не просто так. Я це сприймаю як кампанію, спрямовану на те, щоб стерти грань відчуття того, хто є ворог.

Я мав дискусію на цю тему з людьми творчими, які кажуть що театр і культура поза політикою. Але так як воно буде поза політикою, ми за рік-два забудемо з ким воюємо, хто наш ворог.

І ось, будь ласка. Вибори президентські… Тому я думаю, що це не випадково. І з цим треба боротись.Треба в буквальному сенсі культивувати ненависть до росіян, бо це вороги наші", – заявив Моклиця.

Як повідомляло видання "Під прицілом", на посаді заступника міського голови Луцька, родич нардепа Ігоря Лапіна, недноразово підозрювався у розкраданні бюджетних коштів.

Зокрема, широкого розголосу набрала історія з використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. Тендер на очистку басейна виграла фірма, яка запропонувала послуги, котрі на 200 тисяч грн були дорожчі за ідентичні.

Не відзначився Моклиця активною роботою і працюючи помічником нардепа Лапіна. Бурхлива діяльність в Луцьку обмежилась виборчим процесом, коли майбутньому нардепу потрібно було отримати мандат. Після цього ні нардеп, ні його помічник, не виявляли особливої уваги до проблем міста.

Зокрема, в 2017 році Лапін проігнорував інтереси лучан, які через можливий зрив опалювального сезону в місті ризикували залишитися без тепла, та на прохання про допомогу надіслав банальну "відписку".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook