Українців погода на найближчий тиждень порадує потеплінням, однак до середини місяця в деяких областях залишиться прохолодна погода, - повідомляє Znaj.

Читайте також: В Україну незабаром прийде справжня весна

Відомо, що у п’ятницю 9 березня вдень, температура повітря на заході і півдні прогріється до 9 градусів, на північному сході стовпчик термометра не підніметься вище +4. По всій території країни очікується дощ, який місцями буде чергуватися зі снігом. Вночі синоптики прогнозують заморозки.

На вихідних 10-11 березня сонячна погода очікується на заході та півдні країни, температура повітря підніметься до 10 градусів тепла, у той час як на північному сході очікується дощ зі снігом і максимальна температура +6.

З приходом нової тижня синоптики прогнозують зміну ситуації – очікується похолодання. В східних областях температура повітря опуститься до -2, вночі – до -10. При цьому, на північ, південь і схід країни, прийде сонячна погода. На захід прийдуть дощі, температура повітря вдень у середньому становитиме +8, місцями підніметься до 13 градусів, вночі може опуститься до 0.

Разом з тим у березні прогнозують відразу три потужні магнітні бурі. Так, за даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, всі три магнітні бурі накриють Землю вже починаючи з 15 березня. До 18 березня буде пік першої магнітної бурі. Інші дві прийдуть з інтервалом у 2 дні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в суботу, 10 березня, погода в одну частину України принесе тепло і сонце, а в іншу – дощі і навіть нічні опади у вигляді мокрого снігу. Так, сонячно буде у західних областях, а похмуро і з дощами – на сході і півночі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter