Повідомили, коли розпочнеться опалюваний сезон у Луцьку.

Читайте також: Лучани боргують комунальним підприємствам міста майже 44 мільйони гривень

Попри повну готовність державного комунального підприємства "Луцьктепло" до початку опалювального сезону, останній розпочнеться дещо із запізненням. Причина – складна фінансова ситуація на підприємстві.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 16 жовтня, повідомив очільник ДКП "Луцьктепло" Іван Скорупський, пише ІА Волинські новини.

З його слів, підприємство розпочало підготовку до опалювального сезону з першого дня закінчення попереднього:

"Всі об’єкти готові, окрім тих, де нове обладнання проходить етап налагодження. Однак, протягом декількох днів все буде готовим на 100%", − зазначив Іван Скорупський.

Також він повідомив, що опалення вмикають, коли температура повітря протягом трьох днів є нижчою, ніж +8 градусів за Цельсієм:

"Температура навколишнього середовища вже п’ять днів була нижчою, ніж 8 градусів тепла, але опалювальний сезон поки що розпочався лише в медичних закладах – це Луцька міська клінічна лікарня, дитяча поліклініка, дитяча лікарня та луцький пологовий будинок", − розповів очільник ДКП "Луцьктепло".

Читайте також: Українці платитимуть за газ за новою формулою: що відомо

Натомість, один із членів виконкому Михайло Щур поцікавився у доповідача, що вигідніше для підприємства, враховуючи той факт, що значна частина мешканців міста користуються субсидіями − раніше розпочати опалювальний сезон, чи розпочати його пізніше, враховуючи проблеми з самим тарифом і платежами.

На це Іван Скорупський відповів, що для підприємства вигідніше, щоб опалювальний сезон розпочався планово – 15 жовтня, але, зі слів очільника "Луцьктепла", це не вдається через непросте фінансове становище підприємства:

"Для того, щоб розігнати систему опалення в місті, потрібно не менше 4−5 днів і великі енергозатрати. Тому якби ми запустили систему раніше – наші збитки були б ще більшими", − акцентував Скорупський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook