Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак розповіла про ситуацію з коронавірусом на Волині та повідомила, коли область зможе вийти із карантину.

Читайте також: Волинь досі не готова до послаблення карантину, − МОЗ

Про це стало відомо під час брифінгу у Волинській ОДА в понеділок, 25 травня.

Як зазначила посадовиця, Волинська область поки не може вийти з карантину, оскільки один з основних показників, що дозволяє послаблення – "інцидентність, перевищує допустиму норму".

"На жаль, сьогодні один з показників перевищує допустиму норму. Замість норми до 12 осіб на 100 000 населення, у нас – 15,36. Вони вищі від середнього показника і вищі від допустимої норми. Найвищі у Ківерцівському районі – 69,2, у Ковелі – 49,8, у Маневичах – 22,4, у Луцькому районі –19,4, у Горохівському – 14, у Володимирі – 12,6. У всіх решта показники нижчі", – зазначила Тетяна Щербак, додавши, що коли на Волині зможуть локалізувати спалахи коронавірусної інфекції, тоді область зможе вийти з карантину.

Читайте також: "Послаблень не буде": на Волині поки не планують запускати громадський транспорт (відео)

"Ми моніторимо ситуацію щодня. Я вважаю, що у нас є всі підстави вважати, що у випадку, якщо ми отримаємо показник інцидентності менший в наступну п’ятницю – ми зможемо вийти з карантину", – пояснила посадовиця.

Нагадаємо, станом на 10.00 25 травня на Волині офіційно підтверджено 783 випадки зараження коронавірусною інфекцією

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook