Восьмеро медиків Луцької міської клінічної лікарні почуваються добре. Про це повідомили під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації сьогодні, 2 квітня.

Читайте також: Волинянин, який повернувся з заробітків, заразив коронавірусом свого родича – водія "швидкої"

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак на початку брифінгу попросила не поширювати плітки та фейки про погіршення самопочуття і навіть смерть когось з медиків.

"Всі лікарі, які захворіли, почувають себе добре. У всіх стан задовільний, у деяких немає зовнішніх ознак, але тести позитивні. Всі особи обстежувалися з профілактичною метою при проведенні протиепідемічних заходів. Коронавірусна інфекція у Луцькій лікарні, можна сказати, локалізована і там, наразі, уражено вісім лікарів. Не можу сказати, що вона на 100 % здорові, але стан у всіх задовільний. Хочу, щоб ніхто не вірив тому, що говорять і тому, що пишуть. Були навіть запитання з приводу смерті, які недоцільні. Я б таких людей притягувала до відповідальності", – сказала вона.

Тетяна Щербак запевнила, що сьогодні провоять тести усім особам, які були в контакті з інфікованими.

Сьогодні, 2 квітня, на Волині з підозрою на коронавірус є 14 людей. Загалом на Волині проведено 130 ПЛР-аналізів на виявлення, з них 64 – у осіб з підозрою, 66 – у осіб, які контактували.

Читайте також: Повідомили, скількох людей на Волині перевірили на коронавірус

Нагадаємо, що вже у 9 медичних працівників на Волині діагностували коронавірус. Серед працівників луцької лікарні – 8 хворих. Після першого випадку інфікування вранці 1 квітня діагноз підтвердився ще у 1 лікаря та 3 медсестер, а ввечері того ж дня – ще у 3 лікарів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook