Вчені з'ясували, якими цілющими властивостями володіє томатний сік.

Читайте також: До України завезли заражені томати

Японські фахівці з Медично-стоматологічного університету Токіо провели дослідження властивостей томатного соку і прийшли до несподіваних висновків, пише Doctor.rambler.

Результати дослідження, опубліковані в журналі Food Science and Nutrition, свідчать, що всього 200 мл цього напою в день знижують артеріальний тиск і зменшують вміст ліпопротеїнів низької щільності в крові, які відповідальні за появу поганого холестерину.

Читайте також: На Волині виготовляють 60% українського кетчупу

В експерименті, проведеному вченими, взяли участь 481 осіб, з них 297 склали жінки і 184 – чоловіки, середній вік яких – 58 років. Всім добровольцям протягом року видавали необмежену кількість томатного соку без солі. В ході дослідження фахівці зафіксували, що у 94 випробовуваних, які страждають від гіпертонії і не отримували відповідне лікування, артеріальний тиск знизився в середньому на 3%.

У 125 учасників, серед тих, у кого зафіксований підвищений холестерин, спостерігалося зниження його рівня також на 3% – з 155 до 149,9 мг на децилітр.

В ході експерименту спосіб життя учасників не відрізнявся від звичайного, позитивний ефект від томатного соку не залежав від статі і віку добровольців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook