Поліція повідомила причину обшуків реабілітаційного центру "Ренесанс" у Луцьку та Гаразджі.

Читайте також: У луцькому реабілітаційному центрі для нарко- і алкозалежних − обшуки

20 червня, під час брифінгу в ГУНП у Волинській області повідомили, що причиною обшуків стали заяви колишніх пацієнтів цих закладів про нелюдське ставлення.

Заступник начальника слідчого управління поліції Волині Андрій Литвин розповів, що перевірки здійснили правоохоронці разом з прикордонниками на підставі звернення громадян, які раніше перебували у реабілітаційному центрі.

"Ми раніше розуміли, що такі центри є важливі. Раніше ми спілкувалися з людьми, які там перебували. Але після надходження заяв про те, що там нелюдське поводження з пацієнтами провели перевірку. Факти, про які нам повідомляли, підтвердилися", – сказав правоохоронець.

Читайте також: Торгував серед білого дня: у Луцьку затримали наркоторговця (фото)

З’ясували, що осіб утримують незаконно, немає дозволів на проведення лікарської діяльності. 

У результаті слідчих дій 4 особи затримали. Зараз вирішують питання про обрання їм запобіжного заходу. Це жителі Луганської , Волинської та Київської областей. 

У поліції Волині додали, що у псевдо реабілітаційних центрах, які обшукали, утримували понад 50 осіб. Вони підтвердили протиправність вчинення дій щодо них. Відомо, що їх наразі відпустили додому. 

Нагадаємо, 19 червня у відділенні реабілітаційного центру "Ренесанс", що на вулиці Володимирській у Луцьку, правоохоронці провели обшуки. Утім, як виявилося, цього ж дня обшукали і відділення центру у селі Гаразджа.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook