В Україні статус потерпілих від торгівлі людьми, що закріплено у відповідних кримінальних провадженнях, мають 1068 осіб, водночас Мінсоцполітики встановило 642 статуси особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Читайте також: У Луцьку п'ятеро людей постраждали від торгівлі людьми

Про це повідомила заступниця міністра соціальної політики України Наталія Федорович під час прес-конференції, пише УНН.

"Станом на сьогодні Міністерством соціальної політики встановлено 642 статуси особам, які постраждали від торгівлі людьми, і 1068 – це ті особи, які потерпіли від торгівлі людьми, яким встановлено статус потерпілих у результаті кримінального провадження, відповідно до 149 статті Кримінального кодексу України", – зазначила чиновник.

За її словами, статус "постраждалого" є соціальним і встановлюється не залежно від того, чи зверталась така особа до правоохоронних органів, оскільки часто такі люди бояться "заявляти" на своїх кривдників.

Читайте також: Прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти трьох українок у сексуальне рабство в Німеччину

При цьому вона додала, що наразі, за законом, постраждалі можуть отримати разову допомогу від держави обсягом близько 4500 грн, а також деякі соціальні послуги, зокрема медичні, якщо постраждалий їх потребує. Крім того, держава у співпраці з міжнародними організаціями надає жертвам торгівлі людьми допомогу у працевлаштуванні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter